Pineda: “La gestió de Ximo Puig garanteix el transvasament Tajo-Segura en els pròxims anys”

614

Actualitat Diària

El portaveu de Recursos Hídrics del Grup Socialista en Les Corts Valencianes i secretari general del PSPV-PSOE de la Vega Baixa, Manuel Pineda, ha valorat avui les noves condicions d’explotació del transvasament Tajo-Segura i ha assegurat que “la gestió del president Ximo Puig ha aconseguit garantir el transvasament en els pròxims anys i la inversió de més de 500 milions en infraestructures a la província d’Alacant que han de permetre’ns garantir l’aigua per sempre, especialment a la Vega Baixa”. El dirigent socialista ha indicat que la proposta és “un primer pas decisiu enfront de la intenció inicial que mantenia del Ministeri de Transició Ecològica i, a més, ofereix temps per a continuar negociant la millora de les condicions del transvasament, que continua sent irrenunciable”.

“Els socialistes valencians sempre estarem al costat dels agricultors i regants de la Comunitat, i apostem pel treball i la defensa de l’interès general enfront de la inacció del PP, que mai ha fet res per buscar solucions”, ha defensat Pineda, que ha lamentat que “l’única solució del Partit Popular va ser tancar el transvasament”. “Malgrat les mentides del PP, ningú oblida que l’únic moment en què hi ha hagut transvasi zero ha estat quan governava Mariano Rajoy”, ha afegit.

El diputat socialista ha considerat que l’establiment del cabal ecològic en 7 metres cúbics per segon “és una bona notícia enfront de la proposta inicial de 8,52 metres cúbics per segon o enfront de les veus que reclamaven un cabal ecològic d’11 o 12, que hauria implicat una seriosa amenaça per al manteniment del transvasament”. “El president Ximo Puig ha demostrat el valor de la paraula i la negociació davant un plantejament inicial que era perjudicial per al camp valencià”, ha assenyalat Pineda, qui ha indicat que, malgrat les amenaces dels últims mesos i les mentides del PP, els nostres agricultors podran continuar conreant i els regants, regant”.

Així mateix, ha destacat que es duran a terme inversions en infraestructures com les previstes per a ampliar la capacitat de la dessaladora de Torrevella, així com per a la connexió de les canalitzacions perquè aquest aigua arribi als regants. A més, ha afegit, l’aposta per l’energia fotovoltaica que recull aquest pla d’inversions abaratirà el cost de l’aigua que arriba als regants.

Així, Pineda ha assenyalat que “des del primer moment, el Consell de Ximo Puig ha apostat per la cerca del consens i la unitat entre administracions, tot amb l’objectiu comú de defensar i dotar d’estabilitat a una infraestructura tan important per als valencians i alacantins com és el Tajo Segura”. “Els socialistes sempre estarem al costat dels regants valencians i per la defensa dels interessos generals del nostre camp”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací