Petru, el bebè que surt de l’UCI pediàtrica després de 70 dies de lluita contra la Covid

426

Actualitat Diària

L’Hospital Vithas València 9 d’Octubre ha viscut un moment molt emotiu amb l’alta hospitalària de Petru, un bebè que va ingressar a causa de la covid-19, amb tan sols 9 dies de vida, en l’UCI pediàtrica del centre hospitalari i ha aconseguit rebre l’alta completament recuperat després de 70 dies ingressat.

Petru va néixer en Vithas València 9 d’Octubre en perfectes condicions, però quan es va traslladar a casa al costat de la seva mamà, el seu germà era portador de la malaltia de manera asimptomàtica. Així que el bebè es va contagiar i va començar a empitjorar el seu estat. Immediatament els seus pares, Cristina i José, no van dubtar a portar-li a urgències pediàtriques de Vithas València 9 d’Octubre.

L’equip de pediatria va decidir traslladar-lo a l’UCI pediàtrica on es va confirmar que havia contret la malaltia per covid-19. Un camí dur ja que, Petru, inicialment va presentar problemes respiratoris i posteriorment dificultat en l’alimentació que ha requerit un complex procés de rehabilitació. La seva recuperació ha estat lenta fins a la seva total millora. Al principi, els seus papes sol podien veure-ho per videoconferència.

Una situació angoixant fins que el bebè per fi va donar negatiu i els seus progenitors van poder estar al seu costat.

Quan per fi ha arribat l’anhelat dia de la seva alta, els treballadors no han volgut perdre’s aquest moment i han realitzat un passadís per a acomiadar a Petru i la seva mamà entre aplaudiments, missatges d’ànim i emoció per a mostrar-li tot el seu afecte. Un pas més per a tornar a la seva casa on sens dubte li esperen amb moltes ganes el seu pare i els seus germans.

A la seva sortida, Cristina entre llàgrimes ha ofert un “gràcies de cor” i ha assegurat “haver-se sentit molt recolzada en tot moment per tot el personal” i ha destacat que “mai, ni ella ni la seva família, oblidaran la solidaritat i les mostres d’afecte demostrat per tot el centre hospitalari”.

Malgrat la mala evolució de la pandèmia, molts pacients continuen vencent la malaltia i aquest cas no pot passar desapercebut Sens dubte, Petru és un dels casos excepcionals en els quals la covid-19 ha afectat tant un menor, fins al punt d’haver de traslladar-li a la Unitat de Vigilància intensiva. Un moment que sens dubte confirma l’enorme esforç i la humanitat de tot el personal sanitari en la lluita enfront d’aquesta pandèmia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací