Pedro Sánchez ompli el Palau de la Festa de Castelló amb militants de tota la província

308

Puig va denunciar al PP per “traure a passejar els seus vells fantasmes” i Sánchez va mostrar el seu suport a Ximo Puig i Amparo Marco

El president del govern i secretari general el PSOE, Pedro Sánchez, omplia el Palau de la Festa de Castelló en un acte en el qual mostrava el seu suport als candidats socialistes a la Generalitat i a les alcaldies de la província, amb especial referència a Ximo Puig i Amparo Marco. Els seus discursos van estar sembrats d’atacs al PP, per ser l’opció la reculada i “traure a passejar als seus vells fantasmes”.

Esperanza Molina/Actualitat Diària

Molt s’esperava del Partit Socialista en l’acte electoral el Palau de la Festa de Castelló. Molta era la pressió després que els populars, amb l’ex president del govern, Mariano Rajoy aconseguiren omplir l’auditori en la presentació de Begoña Carrasco.

Si dilluns va ser la marea blava, hui s’imposava la roja, amb banderoles del PSOE. Tots els efectius del partit es mobilitzaven per a fer costat al president del Govern i secretari general del PSOE en la seua visita a Castelló. L’objectiu era molt clar: calia omplir.

Una hora abans que començara l’acte ja hi havia cues per a entrar al Palau de la Festa, i arribaven autobusos de la resta de la província. Els socialistes no volien sorpreses.

Entre els assistents, representants de les candidatures socialistes de tots els municipis de la província, els candidats autonòmics, membres del govern de Ximo Puig, però també representants de la societat civil, molts d’ells, els mateixos que també han assistit a altres actes electorals dels altres partits com el PP.

Però, sobretot, molt de militant de base, i molta gent gran i representants de les joventuts socialistes. No volien sorpreses i no n’hi va haver, el Palau estava pràcticament ple.

D’aquesta manera, va ser la música la que va anunciar l’entrada de Pedro Sánchez acompanyat per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Tots dos es juguen la seua candidatura i el seu govern el pròxim 28 de maig.

Pedro Sánchez va ser ovacionat, besat, abraçat… i es va deixar voler.

Com ja és habitual en els actes socialistes d’aquesta índole, l’escenari ocupava un lloc central envoltat per militants per tots els costats, la qual cosa obliga els candidats a saludar en totes les direccions abans de començar les seues al·locucions.

La primera a intervindre va ser l’alcaldessa i candidata del PSOE a l’Alcaldia de Castelló. Marco estava pletòrica.

Marco: “El 28 de maig Castelló decideix entre avançar o retrocedir”

En el seu discurs, Amparo Marco ha posat en relleu les polítiques socialistes dels últims huit anys a la ciutat de Castelló. Però també ha deixat al descobert la crispació que li produeix el Partit Popular i la candidata del PP a l’alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, que sense ser present s’ha emportat part del protagonisme que hui no li tocava.

I és que tant Marco, com Puig i posteriorment Pedro Sánchez, han centrat gran part de les seues intervencions a atacar al Partit popular, amb tota mena de missatges i epítets.

Per la part que li tocava, Marco va recordar: “Vam dir que sanejaríem els comptes de l’Ajuntament i l’hem fet; reduint l’endeutament d’un 80% a un 16% i el període mitjà de pagament a proveïdors a només 11 dies”, ha apuntat Marco. “Vam dir que faríem un nou planejament urbanístic i ho hem fet. El nou Pla General retorna la seguretat jurídica i posa ordre i racionalitat després de la depredació i l’especulació en la qual ens van sumir”, ha explicat la candidata a la revalidar l’alcaldia. “Vam dir que baixaríem els impostos i ho vam fer, baixant l’IBI del 0,84 al 0,69 i el ICIO del 4 al 3%”, ha assegurat.

Entre les promeses complides, també ha recordat que s’ha duplicat el pressupost destinat a polítiques de benestar social i s’han materialitzat amb diversos centres de dia com el de malalties mentals, Alzheimer o síndrome de Down. Així mateix, Marco ha posat l’accent que la inversió en polítiques municipals d’ocupació ha augmentat en un 455%, obtenint les millors dades d’ocupació des de 2019, amb rècord d’afiliacions a la seguretat social, la creació de 4.200 ocupacions a través de programes municipals i la creació de 1.200 noves empreses des de 2016”.

D’altra banda, la candidata a la reelecció ha destacat l’impuls a les inversions, com el pàrquing enfront de l’Hospital General, l’avinguda Enrique Gimeno i les obres actuals de l’avinguda Castell Vell, el centre de salut en el Raval Universitari, el de Benadressa o la canalització del barranc del Sol.

Atés que l’acte coincidia amb la celebració del Dia d’Europa, Amparo Marco va poder presumir de la seua gestió de fons europeus per a la ciutat, amb la gestió de 86 milions d’euros. Entre ells ha destacat el Camí la Plana i el Camí la Ratlla, el Centre d’Envelliment Actiu, les plataformes accessibles del transport urbà, la reforma del Mercat de Proveïments i l’avinguda Lidón.

“L’important és que encara ens queda molt per fer per a donar esperança a moltes famílies i millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat”, ha apuntat la candidata socialista. “Volem continuar construint un Castelló en positiu, i així la ciutat podrà veure materialitzada pròximament la remodelació de la biblioteca, la millora del passeig marítim, la modernització dels mercats municipals i la Zona de Baixes Emissions”.

Marco ha advertit a la ciutadania que “aquest 28 de maig es decideixen moltes coses”. “Castelló decideix entre avançar o retrocedir i aquesta ciutat es mereix avançar, continuar volant i fer-ho molt alt”. L’alcaldessa ha recordat que “Castelló va perdre el seu prestigi i credibilitat per culpa dels governs del PP i els ha recuperats amb honradesa i treball”.

“L’honradesa i l’honestedat són la nostra bandera i aquest 28 de maig no podem permetre la ignomínia, el saqueig de les institucions ni que tornen a calcigar l’orgull i el prestigi de Castelló”. “Preferisc ser l’alumna avantatjada del nostre president Pedro Sánchez que la d’un condemnat i empresonat per corrupció”, ha ironitzat Marco.

Ximo Puig: “La decisió el 28M és fàcil: Gürtel i aeroports sense avions, o Volkswagen i rècord d’ocupació”

A continuació, ha intervingut el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, candidat a la reelecció. I com la seua antecessora ha centrat part de la seua al·locució a citar el mal que ho va fer abans el PP, la corrupció del Gürtel quan governava Alberto Fabra, que ara és candidat autonòmic pel PP per la província de Castelló.

El president de la Generalitat candidat pel PSPV- PSOE, Ximo Puig, ha afirmat hui que “la decisió que prendran els valencians i valencianes el pròxim 28 de maig és molt fàcil: és triar entre Gürtel i aeroports sense avions o Volkswagen i xifres rècord d’ocupació”. I ha remarcat que “ni la ciutat de Castelló ni la Comunitat Valenciana de hui tenen res a veure amb la de fa huit anys”: “Som un projecte que es dedica a solucionar problemes de la gent i a millorar la vida dels ciutadans”. I per a puntualitzar el que, per a Ximo Puig seria una greu reculada de la societat valenciana, si el PP aconseguira les seues metes, ha recordat ‘L’aeroport del ‘abuelito’, la figura de Carlos Fabra, i la corrupció generada amb el Gürtel en la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha apuntat que “podem anar amb la cara ben alta perquè, malgrat totes les dificultats, hem fet avançar als nostres municipis i a la Comunitat Valenciana” i ha subratllat que “això ha sigut gràcies al diàleg social i la pau social que hem generat”: “En la pròxima legislatura continuarem fent passos cap avant revertint per complet la privatització de la Sanitat del Partit Popular i a Castelló comptarem amb un espai hospitalari de primera avantguarda d’Espanya que, a més, estarà llest abans d’hora”.

Així mateix, el líder dels socialistes valencians ha alertat “de l’atac de nervis” del Partit Popular i ha assenyalat que “els seus mítings semblen un tercer grau”: “De la presó a un míting del Partit Popular”. “No tenen projecte ni per a aquesta ciutat ni per a la Comunitat Valenciana, la seua única alternativa és ell anti tot, les faules i la destrucció permanent”. I mancant projectes, indicava, “El PP ha de traure a passejar als seus vells fantasmes”.

D’altra banda, respecte a la fiscalitat Ximo Puig ha insistit que “quan sentim la dreta parlar de baixar impostos el que ens estan volent dir és que retallaran serveis públics i privatitzar-los” i ha explicat que “l’any 2015, durant els seus governs, les rendes baixes valencianes eren les que més pagaven d’Espanya i ara són les que menys paguen”: “Nosaltres vam fer justícia constitucional i apostem per la progressivitat fiscal”.

L’avortament ja és constitucional

Ximo Puig, ha celebrat hui la decisió del Tribunal Constitucional sobre el dret a l’avortament i ha afirmat que “el dret a l’avortament és ja constitucional”: “L’únic trajecte definitiu és el que ens porta a la igualtat real entre homes i dones”.

I pel que fa a la ceràmica Ximo Puig ha destacat que “que al costat de tres ministeris estem treballant conjuntament pel sector de la ceràmica des de la serietat i sense demagògies, perquè del que es tracta és de donar solucions reals” i ha assegurat que “per a això serveix els diners, i no per al tripijoc al qual estàvem acostumats”: “La província de Castelló, la més industrialitzada d’Espanya, mai pot perdre aqueixa identitat“.

A més, amb motiu del Dia d’Europa el president Ximo Puig ha apostat per “reforçar les relacions amb Europa” i ha posat en valor que “la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia que més Fons Europeus ha rebut”: “Ens permeten encarar amb majors garanties la modernització i les transicions d’aquesta dècada d’oportunitats, així com augmentar la nostra capacitat d’iniciativa amb empreses i ajuntaments”.

Pedro Sánchez: “No volem tornar a l’Espanya de 2013 que era la dels conflictes i la precarietat“

Tancava l’acte el president del govern, Pedro Sánchez, mentre l’auditori cridava a l’uníson: “president, president”, i des de diferents punts de la sala li arribaven les floretes de: bonic!.

No podia ser d’una altra manera, i Pedro Sánchez, en sintonia amb els seus dos companys que havien intervingut anteriorment, també es va centrar sobre la imatge del PP, la seua falta de projectes, i la ‘fotografia’ de la “abraçada dels seus dirigents a Carlos Fabra‘.

Pedro Sánchez, ha reafirmat el seu compromís amb el sector de la ceràmica i ha afirmat que “som un Govern que no es posa de perfil, prenem responsabilitat i liderem les competències”: “Teniu el nostre compromís, defensarem la indústria de la ceràmica” .

A més, Pedro Sánchez ha lloat “l’aposta ferma del president Ximo Puig per revertir al públic tot el sistema sanitari que van privatitzar els Govern del Partit Popular” i ha insistit que “aqueixa és una conquesta que val la pena”.

En aquest sentit, Pedro Sánchez ha defensat “amb les nostres polítiques estem establint les bases per a alçar el cinqué pilar de l’Estat de Benestar i estem fent realitat l’article 47 de la nostra Constitució” i ha subratllat que “l’habitatge ha de ser un dret, no un bé de luxe com diu la dreta, aqueixa és la gran diferència”. En aquest sentit, ha insinuat que han de realitzar-se polítiques que garantisquen l’habitatge, com la inclusió de garanties en cada desenvolupament de sòl perquè el 40% es destine habitatges protegits.

El president del Govern ha lamentat que “la dreta identifique les reformes amb retallades” i ha assenyalat que “no volem tornar a l’Espanya de 2013 que era la dels conflictes i la precarietat”: “L’abraçada entre Rajoy i Fabra és l’abraçada entre la corrupció i les retallades, és un passat que ja hem superat”.

Finalment, Pedro Sánchez ha defensat que “el pròxim 28 de maig el PSOE tornarà a ser la primera força política, perquè nosaltres som el partit que treballa per defensar el que pensa la gent”.

I de forma molt irònica ha comentat a ‘els seus’: “Heu de tindre molta paciència amb la dreta, i sobretot a partir del 28 de maig amb el disgust que es portaran quan vegen que guanyem totes les eleccions”.

Acabat el discurs van tornar a la plataforma l’alcaldessa i Ximo Puig a més d’altres membres del partit. Va tornar a sonar la música, van tornar a alçar-se les banderoles, els aplaudiments i els mòbils enlaire per a no perdre’s l’última salutació de Pedro Sánchez abans de dirigir-se entre abraçades emocionades a la porta d’eixida.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací