PortCastelló dispara un 14,1% els seus beneficis i tanca 2018 amb un increment de les exportacions

558

Actualitat Diària

PortCastelló tanca 2018 amb un increment del 14,1% el seu resultat de l’exercici, en passar dels 9,5 milions d’euros del 2017 als 10,8 del 2018, malgrat baixada de taxes. Uns beneficis que es multipliquen per 2,8 i creixen un 182% durant la gestió de Francisco Toledo al capdavant de l’organisme.

Aquests beneficis són fruit del creixement dels ingressos en un 9%, -en superar els 30 milions-, i la contenció de la despesa, -que creix només un 7,8% i frega els 11 milions d’euros-.

La bona salut financera de PortCastelló queda patent amb les dades del EBITDA, que ascendeix a 20.933.403, un 8,6% més que en 2017.

Les inversions de l’Autoritat Portuària de Castelló es multipliquen per 5,6 en quatre anys i augmenten un 474%, en passar dels 3,1 milions de 2015 als 17,4 de 2019. Així ho ha informat avui el president de l’entitat, Francisco Toledo, acompanyat de la directora del port, Ana Ulloa, i de la responsable de l’Àrea de Gestió, MaritinaVidal, en una compareixença davant els mitjans de comunicació.

A més, PortCastelló tanca un any de rècords. Rècord en tràfic de mercaderies, en moure 21.137.629 tones, la qual cosa suposa un 18% més que en 2017 i créixer per sobre de la mitjana, que se situa en el 3,3%. Amb aquesta dada, PortCastelló es col·loca en el novè lloc del sistema portuari espanyol i es converteix en el segon port amb major creixement de trànsits en 2018 dels 46 ports d’interès general.

En concret, el port de Castelló escala a la quarta posició en 2018 en trànsit de graneles sòlids, en comptabilitzar 7.425.415 tones, la qual cosa suposa un 14,9% més. De fet, és el primer port en creixement de tones en aquest tipus de trànsits.

A més, es manté en el setè lloc en trànsit de graneles líquids, amb 10.393.845 tones, un 32,7% més que l’any anterior, i el segon que més creix en tones. Finalment, ostenta el cinquè lloc en trànsit de import/*export, amb 221.907 TEUs, un 5,7% més respecte del període anterior.

PortCastelló bat rècords a més en el nombre de bucs que han fet escala en 2018: un total de 1.854, la qual cosa reflecteix un creixement del 8,7%. També rècord en número de GTs (volum) del buc: 28.971.459, un 16,9% més, la qual cosa significa que pel port de Castelló han passat més bucs, més grans, i més plens, guanyant per tant en eficiència.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat que amb aquestes dades el port de Castelló va superar en 2018 tres fites: “el millor resultat econòmic, el millor tràfic total de mercaderies i els millors ingressos”.

D’altra banda, Francisco Toledo ha informat que 2019 és l’any de “sembrar futur”, i s’ha referit als tres factors que permetran a PortCastelló ser més competitiu de manera sostenible. D’un costat, la generació de recursos permet al port de Castelló prosseguir la seva política d’increment de bonificacions i rebaixa de taxes. En concret, la taxa del buc baixarà un 5%, i la de la mercaderia un 10%. “Això ens situarà com un dels ports on operar seria més barat”, ha afirmat Francisco Toledo.

D’altra banda, 2019 serà l’any de la connectivitat en PortCastelló, atès que es finalitzarà el projecte constructiu de l’accés sud viari i ferroviari i s’adjudicarà el projecte de l’estació intermodal.

I finalment, les inversions privades en les tres terminals de graneles sòlids –TMG, Noatum i PortSur- per valor de 68´9 milions suposarà “guanyar en eficiència, efectivitat, protecció ambiental i sostenibilitat”, ha afirmat Francisco Toledo. “Aquestes inversions triplicaran la capacitat actual, revolucionaran l’operativa de graneles sòlids i faran possible captar nous trànsits que ara no tenim”, ha dit Toledo.

“Aquestes infraestructures productives ens situaran en un millor escenari de competitivitat, generaran ocupació i noves oportunitats”.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha enumerat els pilars en els quals continuarà basant la seva gestió al capdavant de la institució: “connectivitat i intermodalitat, desenvolupament de la zona logística i industrial de 3 milions de metres a l’entorn del port, accions concretes per a la interacció port-ciutat en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, eficiència i sostenibilitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací