Actualitat Diària

Orpesa aconsegueix un any més el guardó Qualitur per a les seues set platges

Les Amplaries, Morro de Gos, La Concha y Les Platgetes de Bellver tornaran a lluir la bandera blava

Actualitat Diària

Aquests distintius s’uneixen als que es detallen a continuació i que donen fe de l’esforç que des del consistori es realitza de manera contínua per oferir unes platges de qualitat i mediambientalment immillorables. “Obtindre aquest reconeixement és el resultat de molta faena. Hem impulsat diferents accions de conservació i millora per a aconseguir que les nostres platges siguen referents”, ha afegit Araceli de Moya, l’alcaldessa del municipi.

Distintius d’Orpesa en 2023

Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme. Els criteris per a obtindre la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: Qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

En aquest cas, el litoral de la localitat d’Orpesa, tornarà a lluir aquest any quatre Banderes Blaves a les platges dels Amplaries, Morro de Gos, La Petxina i Els Platgetes de Bellver. L’Ajuntament aconsegueix amb aquests quatre guardons el seu principal objectiu: reforçar la política mediambiental a les platges de la localitat. La presència de les Banderes Blaves ratifica la importància que té aquest projecte per al consistori, que com a objectiu, persegueix aconseguir un desenvolupament sostenible del municipi i una gestió ambiental en el conjunt del litoral municipal.

Aquestes platges al costat de les de la Renegà i les cales d’Orpesa La Vella i del Retor són una oferta única per a gaudir de sol, aigües excel·lents i activitats gratuïtes promogudes per les Regidoria de Turisme.

Amb les seues set platges reconegudes amb el certificat de gestió mediambiental ISO 14001, la Q de Qualitur i amb la Q de Qualitat a la Platja de la Petxina, el guardó Bandera Blava premia el treball i esforços invertits a convertir a la localitat en referent del turisme de qualitat entre els objectius prioritaris. Dona fe d’això, la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística En Destins (SICTED) que també ha distingit a la Platja de la Petxina, la Platja Morro de Gos, Els Amplaries i Platgetes de Bellver en 2023.

Les platges a punt

La localitat d’Orpesa realitza una completa supervisió i manteniment continu de les seues platges amb la finalitat que en qualsevol moment puguen ser gaudides per tots. La regidora de Turisme, Silvia Arnau, ha assegurat: “El nostre municipi té molt a oferir, les nostres platges són un atractiu turístic irreemplaçable”.

Recalcar que Orpesa compta amb tres Platges sense Fums, cala del Retor, cala Orpesa La Vella i La Renegà. Igualment, el municipi compta una Platja Canina durant tot l’any, la Renegà i la totalitat de les platges des de l’1 de novembre al 28 de febrer que podran ser gaudides per les mascotes.