Mulet: “Ens temem que el Govern no mourà fitxa per a exigir responsabilitats pel Castor”

419

Actualitat Diària

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat la connivència dels governs de PSOE i PP “per no haver propiciat ni una sola investigació a fons en les cambres per a esclarir les responsabilitats que pogueren existir en el fiasco del projecte energètic Castor”. Recentment s’ha oficialitzat el bloqueig i la censura al Senat, per a eludir tramitar la sol·licitud de 25 senadors favorables a la creació d’una comissió d’investigació d’aquesta infraestructura que va tenir un cost superior als 1.500 milions d’euros, que no va funcionar en cap moment i va generar mig miler de terratrèmols que van afectar les poblacions situades a l’entorn del Delta de l’Ebre.

“Tot això és molt estil del PP i PSOE, les portes giratòries i la seua autodecissió de situar-se del costat d’aquestes companyies insensibles i mercenàries, que només busquen esprémer els diners públics i de la gent, en comptes de situar-se al costat de la part de la cadena més feble, com són els ciutadans, els abonats al gas i en defensa dels diners públics”, ha assenyalat Mulet.

El senador va recordar que en 2024 s’eximeix de la responsabilitat a ESCAL UGS i que, mentrestant “el Govern i, especialment el principal partit que el compon, sembla estar usant la dilació en adoptar mesures per a depurar responsabilitats, per a aconseguir aquesta extinció de responsabilitats”.

Mulet ha recordat que “amb el PP en 2017 la comissió d’investigació que va demanar Compromís es va tramitar i el PP la va tombar al Ple. El més fascinant és que la van aprovar tots els grups amb l’excepció de PP i Foro i les úniques abstencions de PNB i UPN. Ara és el PSOE qui la bloqueja en la present legislatura, per a no haver de mullar-se, amb una evident falta de democràcia, conscients que podria tirar avant si vota a favor com va fer en 2017”.

El senador ha recordat la necessitat d’esclarir les responsabilitats existents amb aquesta infraestructura energètica hibernada fallida, per la qual es van pagar milers de milions malgrat no haver superat les proves de funcionament ni comptar amb l’acta de posada en servei definitiva, a conseqüència dels episodis sísmics que va provocar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací