Mercadona s’uneix al motiu Llegeixin & Green de sostenibilitat logística

625

Actualitat Diària

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, avança en el seu compromís per la sostenibilitat logística i s’uneix a la iniciativa europea Lean & Green. Aquesta plataforma, impulsada a Espanya per AECOC, persegueix ajudar les empreses de tots els sectors a aconseguir els objectius definits en la Cimera del Clima de París (COP21) per a aconseguir la neutralitat en emissions per a l’any 2050.

En aquest sentit, la companyia elabora un Pla d’Acció per a la Reducció d’Emissions, auditat per EY, per a certificar que, en 2020 i després de més de quatre anys aplicant mesures d’eficiència logística com ara: una flota composta per motors de categoria Euro 6c o superior, camions propulsats a Gas GNL, furgonetes Bifuel i proves amb furgonetes elèctriques, Mercadona haurà aconseguit reduir un 20% les emissions produïdes en els seus processos logístics. En aquest pla es preveu incloure un altre paquet de mesures encaminades principalment a continuar avançant en l’eficiència logística, l’estalvi i l’eficiència energètica dels magatzems, pla de reducció de residus, l’ús d’energies renovables i la substitució de gasos fluorats, perquè en 2023 la companyia hagi pogut reduir un 10% addicional (fins a arribar a un 30%).

Rosa Aguado, Directora General de Logística de Mercadona, ha valorat durant el 10è Congrés Supply Chain de AECOC celebrat dimarts passat, que aquesta adhesió és “una mostra del compromís de la companyia per donar el ‘SÍ a cuidar més el Planeta’, i que entrar a formar part del programa Llegeixin & Green és una grandíssima oportunitat per a ser més transparents i exigents amb nosaltres mateixos, poder complir amb els objectius de reducció del Pacte Verd Europeu, i fer un pas més en els plans de desenvolupament sostenible duts a terme per la companyia”.

Lean & Green

Lean & Green és la major plataforma europea de col·laboració dirigida a reduir les emissions associades a la cadena de subministrament. Nascuda als Països Baixos, compta actualment amb presència en 14 països i més de 600 empreses adherides en tota Europa, sent una comunitat europea líder en logística sostenible. El programa contempla que, una vegada les empreses adherides vagin aconseguint els seus objectius marcats i després d’auditar-los, se’ls certifiqui amb una Estrella Llegeixin & Green.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia de RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat parteix de quant rep d’ella, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d’actuació que reforcen la seva aposta pel creixement compartit. Com a part d’aquest pla, Mercadona col·labora amb més de 285 menjadors socials, 60 bancs d’aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal als quals dóna diàriament aliments, i participa en les campanyes de recollida d’aliments que aquestes entitats organitzen.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l’Economia Circular i enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, al costat dels seus Proveïdors Totaler, treballa en l’Estratègia 6.25 per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25% de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables, i reciclar tot el residu d’aquest. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l’any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací