Mercadona preveu la compra de 40.000 tones de tonyina en 2021

720

Actualitat Diària

L’aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i de proximitat, provoca que la companyia tingui previst comprar més de 40.000 tones de lloms de tonyina clara per a 2020, aproximadament un 5% més que en 2019, quan la companyia va comprar aproximadament 38.000 tones.

El 100% de la tonyina en conserva Hacendado, que proveeix les més de 1.600 botigues que la companyia té situades a Espanya, procedeix de caladors gestionats de manera responsable, gràcies al treball constant i a la col·laboració del Proveïdor Totaler Escurís (Jealsa-Rianxeira) amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF). La ISSF és una coalició de científics, membres de la indústria de la tonyina i del Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF) que té per objectiu millorar la sostenibilitat dels estocs mundials de tonyina amb la implementació de diverses pràctiques de conservació, incloent la traçabilitat total del producte i la formació als capitans de vaixells en bones pràctiques de sostenibilitat. Escurís (Jealsa-Rianxeira) és auditada anualment per a verificar el seu compromís amb totes les mesures de conservació que promou ISSF a través de l’auditoria MRAG.

Política de Pesca Sostenible

Mercadona porta anys treballant conjuntament amb els seus proveïdors especialistes per a garantir als seus “Caps” (clients) la sostenibilitat dels productes de pesca. Per a això compta amb una Política de Compra de Productes de Pesca, l’objectiu de la qual és aconseguir millorar la sostenibilitat dels productes procedents de la pesca extractiva i de l’aqüicultura que ofereix als seus clients. Per mitjà d’aquesta política, fruit del compromís entre Mercadona i tots els seus proveïdors de pesca i aqüicultura, es treballa conjuntament amb l’objectiu de garantir el compliment legal, les mesures de l’ordenament en vigor i la traçabilitat des de l’origen fins al punt de venda.

Compromesos amb els productes d’origen nacional

En 2019 les compres de Mercadona a Espanya van aconseguir un valor superior als 19.970 milions d’euros. Gràcies als acords comercials de la companyia amb el sector primari, Mercadona col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, la companyia secunda diverses iniciatives dutes a terme pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació en aquest sentit.

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s’emmarca en la Llei de Mesures per a Millorar el Funcionament de la Cadena Alimentària i està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací