Mercadona i Lanzadera desenvolupen empreses per a l’impuls sostenible de la cadena alimentària

Els seleccionats tindran suport econòmic, assessorament i formació de totes dues entitats i disposaran de les instal·lacions de Marina d'Empreses

802

El nou Programa Corporate donarà suport a projectes empresarials que aporten solucions en àrees com la reducció i eliminació de plàstics, l’estalvi d’energia, la gestió de residus, els productes saludables o la distribució urbana. Els emprenedors seleccionats comptaran amb suport econòmic, assessorament i formació de totes dues entitats i disposaran de les instal·lacions de Marina d’Empreses

Actualiatat Diària

Mercadona i Lanzadera impulsen el desenvolupament d’empreses capaces de contribuir al desenvolupament sostenible de la cadena alimentària amb la finalitat de donar resposta a la creixent demanda de la societat en matèria de cura del medi ambient i de la sostenibilitat. Ambdues han posat en marxa un Programa Corporate, dirigit a emprenedors innovadors en les següents 5 àrees: productes saludables, estalvi d’energia, eliminació i reducció de plàstics, model de distribució urbana i gestió de residus.

El programa Corporate està concebut com a complement a l’estratègia d’innovació de Mercadona des d’àrees externes a la pròpia companyia, amb l’objectiu d’oferir solucions a grans corporacions empresarials.

Amb aquesta iniciativa, Lanzadera suma noves actuacions als programes ja implantats en col·laboració amb grans empreses d’àmbits molt diversos, que han donat com a resultat proposades que aporten innovació i progrés a la societat i al teixit empresarial espanyol.

Javier Jiménez Marco, director general de Lanzadera, i Nichan Bakkalian, responsable de OrganizaciÛn de Mercadona, durant la signatura del conveni del nou Programa Corporate

Ara serà Mercadona qui lidere aquest programa Corporate de Lanzadera, en aportar els coneixements propis del sector i la metodologia de gestió empresarial inherent a l’acceleradora. Totes dues entitats potenciaran ‘startups’ capaces de resoldre els desafiaments plantejats, situant el benefici al client en el focus de totes les decisions.

“Per a Llançadora és un orgull poder donar suport a Mercadona en el seu decidit compromís amb la innovació mitjançant el suport a emprenedors capaços de resoldre els reptes que en aquest moment es planteja la companyia”, assenyala Javier Jiménez, director general de Llançadora.

Segons Nichan Bakkalian, responsable d’Organització de Mercadona, “el Programa Corporate ens permetrà accedir a persones i idees que vulguen unir-se a nosaltres i actuen com a dinamitzadors del canvi per a avançar en sostenibilitat. Treballarem conjuntament per a afrontar aquests cinc grans reptes i buscar propostes disruptives i innovadores que tinguen un efecte transformador en àrees en les quals la societat està demandant solucions. Des de Mercadona volem crear aquest entorn obert per a captar talent extern de persones decidides a innovar, amb propostes arriscades i valentes. És una gran oportunitat per a tots”.

Un jurat, format per experts de Mercadona i Llançadora, realitzarà el procés de selecció dels emprenedors, les propostes dels quals hauran d’implantar-se i materialitzar-se al llarg del programa d’acceleració, que s’iniciarà al gener de 2020 i tindrà una durada de fins a 11 mesos.

Durant aquesta fase, Mercadona podrà adquirir els productes o serveis que haja desenvolupat la startup i convertir-se així, en el seu client. El programa Corporate és ‘equity-free’, la qual cosa suposa que l’emprenedor no haurà de cedir cap percentatge de l’empresa per la seua participació.

Al llarg del procés, les empreses seleccionades comptaran amb suport econòmic i amb formació i accés a mentors i professionals de totes dues organitzacions. També tindran el suport dels especialistes i els centres corporatius de Mercadona per a poder validar els avanços aconseguits. A més, podran conéixer i aplicar el model de gestió empresarial de Qualitat Total. Els emprenedors tindran a la seua disposició les instal·lacions de Marina d’Empreses, per a desenvolupar les seues propostes i estar en contacte amb altres startups en una atmosfera de treball enriquidora.

El període d’inscripció per al programa Corporate amb Mercadona ja està obert i finalitzarà el pròxim 4 de novembre. Els emprenedors poden presentar la seua sol·licitud a través de la web de Llançadora, siga com siga el grau de maduresa de les seues propostes: des de les idees que necessiten ser desenvolupades fins les que ja es troben implementades en empreses.

Sobre Mercadona

Mercadona és una empresa de supermercats físics i de venda online amb presència a Espanya i Portugal. Amb una plantilla de 87.000 persones, 900 d’elles a Portugal, en 2018 va aconseguir unes vendes de 24.305 milions d’euros després de registrar un increment d’un 6% respecte a l’exercici anterior. La companyia, que en 2018 va realitzar una inversió rècord per valor de 1.504 milions, va aconseguir un benefici net de 593 milions d’euros i, a més, dins de la seua política de creixement compartit ha repartit un total de 325 milions d’euros entre la seua plantilla en concepte de prima per objectius.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el compromís que Mercadona manté amb la societat: compartir amb ella la riquesa que genera. Amb aquest objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Part important del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental, enfocada, entre altres aspectes, a l’optimització logística i gestió de la distribució urbana, l’eficiència i estalvi energètic, la reducció de plàstics i residus i l’impuls de l’alimentació saludable.

Sobre Marina d’Empreses i Lanzadera

La incubadora i acceleradora de startups Llançadora forma part, juntament amb EDEM Escola d’Empresaris i la societat d’inversió Angels, del pol d’emprenedoria Marina d’Empreses. Es tracta d’una iniciativa de Juan Roig, situada en la Marina de València, que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors de hui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, l’ocupació i el foment de la cultura de l’emprenedoria.

Llançadora ofereix diferents programes en funció de la tipologia i de la maduresa de les empreses i els projectes. A més, compta amb acords Corporate amb altres 8 grans companyies de projecció internacional i de diversos sectors en els quals es brinda als emprenedors la possibilitat de resoldre nous reptes d’innovació que aquestes plantegen. Per a formar part dels programes, els emprenedors poden enviar el seu projecte a www.lanzadera.es.

Els seleccionats comptaran amb suport econòmic, assessorament i formació de totes dues entitats i disposaran de les instal·lacions de Marina d’Empreses

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací