Mazón: “Al PSPV el veiem disposat per a la foto però no per a canviar el model de finançament”

451

Actualitat Diària

El President del PP d’Alacant i candidat únic a liderar el PPCV, ha denunciat avui que al PSPV “el veiem prest i disposat per a la foto però no per a canviar el model de finançament ni per a imposar-se al Govern de Sánchez i portar solucions”.

Mazón s’ha expressat d’aquesta manera després de participar en l’acte convocat per la Plataforma ‘Per un finançament just’, al costat de la síndica del Grup Parlamentari Popular (GPP) Eva Ortiz, i diputats i senadors del PPCV.

Així, Mazón ha assenyalat que el finançament autonòmic “no és una partida de pòquer entre presidents de CC.AA a veure qui gana o qui perd, el finançament és la nostra Educació, la nostra Sanitat, els nostres serveis socials, infraestructures… perquè tothom sap que la Comunitat és la pitjor finançada de totes gràcies a un sistema que va posar en marxa el PSOE”.

En aquest sentit, ha denunciat que portem uns anys amb el PSPV en la Generalitat i el PSOE en el Govern d’Espanya, i “la reforma està paralitzada”.

“No veig als partits que tenen ara la màxima responsabilitat de Govern que ens porti una sola solució o un avanç per a aconseguir el finançament que ens correspon”, ha assenyalat.

En aquesta línia, Carlos Mazón ha afegit que cal exigir “la màxima responsabilitat a qui la té i si el President Puig es reuneix amb la Ministra i li diu que no toca parlar de finançament és un problema per a la Comunitat”. Perquè “les males relacions entre el PSPV i el Govern d’Espanya, la falta de comandament, d’influència o el no trepitjar fort per part de Ximo Puig davant els seus companys del Govern estan perjudicant la Comunitat Valenciana”.

Per contra, el PPCV “sí que reivindica el finançament als seus ajuntaments, en les diputacions, en mocions, en informes” ha recordat al mateix temps que ha explicat que en els anys de govern de Mariano Rajoy “el PPCV va ser el primer a reclamar-lo, encara que governava el PP perquè la nostra terra està per sobre de les sigles”.

Per part seva, la portaveu del Grup Parlamentari Popular (GPP), Eva Ortiz, ha assenyalat que “aquesta és una reivindicació històrica que fem des del PPCV des que el PSOE la va aprovar el model de finançament”.

“És una qüestió de voluntat, a la qual arribem ja tard, i cal dir-li al Govern d’Espanya alt i clar que la Comunitat no pot seguir mal finançada i no pot haver-hi ciutadans de primera i de segona. Els valencians tenen els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà que viva en un altre lloc d’Espanya”, ha assenyalat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací