Marzà: “Reforcem amb 5.042 docents extra plantilla el pròxim curs”

438

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler, han presentat la planificació de personal i de recursos als centres educatius per al pròxim curs escolar.

El conseller Marzà ha remarcat que “comptarem amb 5.042 docents de reforç extra de plantilla i mobilitzem 39,4 milions d’euros propis extraordinaris per a la desinfecció dels instituts, mascaretes, reforç del menjador escolar i despeses de funcionament dels centres”.

A les comarques d’Alacant la plantilla de professorat està reforçada per 1.752 docents; a les de Castelló, per 793, i a les de València, per 2.497.

 Cal recordar que les noves pautes de seguretat i higiene les van determinar les autoritats sanitàries estatals i el personal dels centres educatius haurà completat la pauta de vacunació durant aquest mes de juliol: “L’inici del pròxim curs continua sent extraordinari i per aquest motiu atenem casuístiques extraordinàries sanitàries i social. Les pautes de mesures de seguretat i higiene estan completament interioritzades per part de la comunitat educativa valenciana, que ha demostrat ser un exemple a seguir. Ara l’organització del curs ja està planificada i compleix amb els objectius de seguretat, capacitat d’adaptabilitat i 100 % de presencialitat en totes les etapes educatives des d’Infantil fins a Batxillerat”, ha afegit Marzà. 

Així mateix, el conseller ha volgut explicitar que “enguany presentem les solucions per al pròxim curs 15 dies abans que l’any passat i de nou som la primera autonomia que dona a conéixer el dispositiu d’organització de plantilla i recursos extraordinaris per a garantir centres educatius 100 % segurs. La nostra comunitat educativa ha treballat de valent durant el curs que ha acabat i s’ha convertit en un model a seguir, que ha demostrat que el sistema educatiu valencià és part de la solució a la crisi sanitària”, i ha afegit: “L’educació valenciana és, a més, solució indispensable per a abordar la crisis social generada per la pandèmia: som el principal motor de cohesió social, ja que assegurem el 100 % de presencialitat en totes les etapes educatives, estem establint el camí d’una millor ocupabilitat amb l’impuls de l’FP i assegurem la igualtat d’oportunitats amb les facilitats que estem donant per a potenciar la xarxa de 0-3 anys i amb programes com Xarxa Llibres de gratuïtat de llibres de text”. 

39,4 milions per a desinfecció de centres, mascaretes, reforç de menjador i despeses extraordinàries de funcionament dels centres

 Educació de la Generalitat ha augmentat en 6,2 milions d’euros el servei de neteja i desinfecció dels centres educatius de Secundària i Batxillerat per al pròxim curs. Pel que fa a la desinfecció dels centres educatius d’Infantil i Primària, Miguel Soler ha recordat que “aquesta tasca es realitza des dels ajuntaments i ja ens hem coordinat amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, igual que l’any passat, per a recordar que és important la planificació d’aquesta acció“.

Així mateix, la Conselleria ha preparat l’adquisició de material de protecció i higiene per al pròxim curs. En concret, es disposarà de quasi 15 milions de mascaretes FFP2 per al personal dels centres educatius, amb una inversió de més de 6,2 milions d’euros.

 Miguel Soler ha volgut destacar també que hi ha un augment respecte al que seria un curs sense covid quant a les despeses de funcionament dels centres i el reforç del menjador escolar, que ascendeix a 27 milions d’euros. 

aulasegura.es

 De la mateixa manera que el curs passat, la Conselleria activarà de cara al curs que ve el portal web aulasegura.es amb tota la informació relativa a les mesures de seguretat i higiene i els protocols que genere, en aquest sentit, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 Es tracta d’oferir un servei públic a tota la comunitat educativa per tal que les famílies i el professorat accedisquen de manera fàcil i senzilla a la informació més rellevant sobre les diferents pautes establides“, ha explicat el conseller Marzà.

 El curs passat el portal va rebre un total de 345.548 visites, el 95 % de les quals van ser durant el mes de setembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací