Martí recolça que la FEMP reivindique que els ajuntaments i diputacions reben el 15% dels fons europeus

499

Actualitat Diària

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit a la reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Capítols i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en la qual ha votat a favor de l’aprovació d’una declaració institucional que sol·licita que les entitats locals, incloses les diputacions provincials, reben el 15% dels recursos que arriben a les comunitats autònomes procedents dels fons europeus de reconstrucció i del Govern d’Espanya en forma d’ajudes per a pimes i autònoms.

En paraules de Martí, el text «posa en valor l’eficàcia, el bon fer i la proximitat dels ajuntaments i diputacions» exigint que «la distribució es realitze en funció de la població existent en cada municipi, amb una fórmula ad hoc per a les diputacions que garantisca que aquests recursos també arribaran als xicotets pobles pobles d’interior».

La Comissió de Diputacions Provincials, Capítols i Consells Insulars de la (FEMP) ha aprovat a més un manifest instant la Unió Europea a reconéixer als governs intermedis com a aliats estratègics en la gestió dels fons i les iniciatives vinculades a la recuperació, transformació i resiliència, i de forma més concreta al que tinga relació amb els Next Generation EU.

Se sol·licita igualment que els estats membres de la Unió Europea garantisquen una dotació de fons de nova generació per a la recuperació, la transformació i la resiliència dirigida als governs locals, a fi de possibilitar l’impuls d’una nova generació de polítiques i estratègies locals, integrades i innovadores, seguint les premisses de l’Agenda Urbana UE i d’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Sota aquestes iniciatives subjau l’aposta per un desenvolupament sostenible que garantisca els drets, la seguretat i les oportunitats dels territoris i de la ciutadania, ara i en el futur.

Martí ha subratllat que «a les diputacions els avala la seua trajectòria, la bona gestió, solvència i eficàcia que vénen realitzat en la gestió de tota mena de fons, inclosos els estructurals de la Unió Europea». Per aquesta raó, ha mostrat la seua esperança en què “el Govern d’Espanya i les comunitats autònomes vegen que les diputacions no som un problema, sinó una part essencial de la solució”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací