El Consell signa un conveni amb les empreses de la fusta, fusteria i moble per a crear un marketplace

604

La fi principal és que la plataforma B2B Market funcione a la fi d’any amb 275 empreses registrades

Actualitat Diària

El ple de el Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (FEVAMA).

L’objectiu és implantar un B2B marketplace sectorial en les empreses del sector de la fusta, fusteria, moble i afins de la Comunitat Valenciana, per al que la Generalitat aportarà aquest any 100.000 euros.

Els marketplaces permeten crear i mantenir aliances efectives i col·laboracions comercials entre empreses, millorant els temps de resposta, facilitant la creació i gestió de xarxes digitals pròpies d’aprovisionament i venda.

En ells les empreses aconsegueixen que els seus productes i serveis siguen més visibles en aparéixer en les cerques que realitzen les empreses que volen ampliar la seua xarxa de proveïdors, podent rebre ofertes i comandes d’empreses de tot el món, i al mateix temps que poden buscar nous productes i serveis.

En el marc del present conveni FEVAMA desenvoluparà la gestió tècnica de la plataforma B2B; incorporarà i introduir a empreses de productes i serveis del sector i formarà a les persones usuàries en l’ús de les eines i funcionalitats de la plataforma i difondre entre les empreses l’existència d’aquesta.

El resultat d’aquesta acció singular serà aconseguir a la fi d’any el funcionament de la plataforma B2B Market, sense errors i completament adaptada a les necessitats detectades, tenint registrades 275 empreses de la Comunitat Valenciana, aconseguint entre totes la publicació de més de 4.000 productes i serveis i havent començat a entaular col·laboracions i negociacions entre elles.

Un altre avantatge serà la possibilitat d’atraure el talent al sector de l’hàbitat a través de la indústria 4.0, així com l’oportunitat de la transformació digital per a la creació d’ocupació juvenil.

Es tracta d’incorporar a gent jove familiaritzada amb les noves tecnologies en les empreses, especialment a professionals amb formació d’enginyeria que manegen dades i tinguen coneixements del mercat.

L’objectiu de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, és aconseguir implantar de manera efectiva en les empreses del sector en la Comunitat Valenciana aquesta plataforma col·laborativa B2B que els permeta la reconversió ràpida i eficaç, després de la crisi del coronavirus, per a interaccionar de manera immediata i digital amb tota la cadena de valor del seu sector empresarial i afins, amb l’aplicació de la tecnologia digital des del minut zero.

La seua execució es realitza a fi de fer costat a iniciatives estratègiques en la Comunitat, per a la millora de la competitivitat de les empreses de fusta, fusteria, moble i afins a través de la innovació i la generació de noves oportunitats de negoci, la gestió del coneixement, la capacitat tecnològica, les expectatives de futur, i la promoció i millor aprofitament de les noves tecnologies de la informació.

La indústria 4.0 i la digitalització ofereixen noves oportunitats per a les empreses, presentant elements que afecten el model de negoci tradicional. Sorgiran nous models de negoci que ja han aparegut en altres sectors i hem de valorar el seu potencial transformador per a les indústries de l’hàbitat. En particular, l’economia col·laborativa, els sistemes-servei i els negocis circulars han irromput amb força en altres sectors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací