L’UJI i el Villarreal renoven el seu conveni de “frictífera” col.alboració

610

Actualitat Diària

Una fructífera unió dins de la iniciativa Endavant Formació. La Càtedra Endavant Villarreal CF de l’Esport de la Universitat Jaume I de Castelló ha promogut durant 2019 prop d’una vintena d’accions vinculades a l’activitat esportiva dirigides a la comunitat universitària i a la societat en general. Com s’estableix en els objectius de la Càtedra, les activitats s’han desenvolupat en tres eixos: l’àmbit de la formació i ocupació, la investigació, i la comunicació i reputació corporativa.

La memòria d’activitats de 2019 ha sigut presentada hui, dimecres 26 de febrer de 2020, a la Ciutat Esportiva del Villarreal CF amb la presència de José Manuel Llaneza, vicepresident del Villarreal CF; Tino Traver, director de Relacions Institucionals del Villarreal CF; Federico Alcácer, director general d’Organització i Gestió del club; Isabel Garcia, vicerectora d’Estudis i Docència de l’UJI, i el director de la Càtedra Endavant Villarreal CF de l’Esport, Carlos Hernando, entre altres.

Dins del primer eix, la formació i ocupació, per vuitè any consecutiu la Càtedra ha destinat 30.000 euros per a 42 esportistes matriculats en l’UJI de 13 modalitats diferents i matriculats en 17 graus. Entre ells, destaquen els medallistes universitaris Alexis Sastre, Osarumen Odeh, Pablo Torrijos y Laura Odeni en atletisme.

Entre les activitats de formació desenvolupades ha destacat l’exposició formativa itinerant pels diferents centres de l’UJI amb motiu del XX aniversari del Programa d’Esportistes d’Elit. A més, el Villarreal CF ha acollit 10 alumnes en pràctiques curriculars de titulacions de l’UJI i des de la Càtedra s’ha tutoritzat als jugadors del Villarreal CF que estudien en la Universitat.

En l’eix de l’àmbit de la investigació, la Càtedra ha col·laborat en el programa d’activitat física per a la salut des del punt de vista de la carrera a peu que contribueix a la millora de la condició física de la comunitat universitària i la ciutadania de Castelló i també ha donat suport a la divulgació dels resultats científics del projecte Penyagolosa Trail Saludable Women. Així mateix, ha col·laborat en investigacions centrades en el funcionament psicològic dels esportistes del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari, així com en l’anàlisi dels estereotips de gènere en l’elecció d’estudis universitaris i funcionament psicològic en la pràctica esportiva.

Finalment, en l’eix de comunicació i reputació corporativa, enguany la Càtedra ha organitzat la recepció als esportistes d’elit de l’UJI on 59 esportistes universitaris han sigut homenatjats. També ha participat en la Festa de l’Esport en la qual s’han lliurat els guardons de les competicions internes i les beques «Villarreal CF-UJI».

A més, ha continuat la venda d’entrades dels partits del Villarreal CF, ha dinamitzat la segona edició del torneig intercentres de l’UJI, a més de potenciar la divulgació de l’esport universitari en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari, els Campionats d’Espanya Universitaris, i en el XX aniversari del Programa d’Esportistes d’Elit.

En aquest eix, la Càtedra també ha realitzat accions d’inclusió en els Campionats d’Espanya Universitaris de Futbol, amb l’Associació Síndrome de Down, i l’UJI ha col·laborat en la Gala Endavant del Villarreal CF al Paranimf. Així mateix, s’emet dues vegades a la setmana el programa de ràdio Villarreal CF Radio a l’emissora Vox UJI Ràdio i es duen a terme accions publicitàries del Villareal CF per a la comunitat universitària.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací