Llum verda a la proposta de Compromís de descentralitzar el tractament de la fecundació in vitro

801

Actualitat Diària

Les Corts Valencianes han donat llum verda hui a la proposta de Compromís de “descentralitzar el tractament de fecundació in vitro” per a garantir estendre també a les comarques de Castelló i d’Alacant l’“accés de totes les dones que en igualtat de condicions”.

La iniciativa, presentada per la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, la vila-realenca Mònica Àlvaro, suposa “un pas decisiu per a aconseguir millorar l’accés a aquests tractaments per a les dones que resideixen a Castelló i Alacant, ja que fins ara es veien obligades a desplaçar-se fins a València”. Per això, Àlvaro, ha considerat que “la decisió de les Corts millorarà l’assistència a milers de dones”.

De fet, la proposta d’Àlvaro ratificada hui en la Comissió de Sanitat de les Corts, també garanteix un millor finançament del sistema sanitari valencià, ja que reclama al Govern de l’Estat “incloure en el finançament que transfereix al Govern Valencià en l’àmbit sanitari els recursos necessaris per a crear noves unitats de reproducció assistida que incloguen la fecundació in vitro”.

La decisió de les Corts se suma a la publicació del nou protocol sobre reproducció assistida en la sanitat pública valenciana que, precisament hui, ha donat a conèixer la Generalitat. “El nou protocol és una bona notícia, ja que camina cap a la bona direcció, encara que evidencia la manca d’aquest servei en comarques com les castellonenques, que és precisament el que pretén la proposta de Compromís aprovada hui”.

Per això, des de Compromís s’han felicitat per aconseguir el suport majoritari a la seua proposta en la cambra valenciana, un suport que “contrasta amb la negativa que la proposta va rebre quan fa pocs mesos la va elevar a nombrosos municipis com Vila-real, on la majoria absoluta del PSOE de Benlloch va rebutjar la proposta. “Ens alegrem que el PSOE haja modificat la seua postura respecte a la mateixa proposta i que ara en les Corts haja donat suport a acostar també aquest servei a les dones de Vila-real”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací