L’IVF reedita la Línia de Préstecs Participatius Coronavirus

435

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la Resolució per la qual es modifica la convocatòria per la qual es regeix la línia de Préstecs Subordinats que ofereix el Institut Valencià de Finances (IVF), producte cofinançat amb recursos del Programa Operatiu Feder 2014-2020.

Entre les novetats més important incorporades per aquesta modificació es troba la reedició de la modalitat de Préstecs Participatius Coronavirus (inclosa en la Línia de Préstecs Subordinats), la vigència dels quals havia acabat i que es renova ara, permetent presentar sol·licituds fins al 30 d’abril de 2021.

Cal recordar que la línia de Préstecs Participatius Coronavirus va ser posada en marxa al maig de 2020 per a fer costat a les pimes valencianes amb necessitats de finançament derivades de la crisi sanitària pel Covid-19, que per la seva situació de solvència no tenien possibilitat d’accedir als mecanismes de liquiditat de l’ICO i el propi IVF.

La característica principal dels préstecs participatius és que es configuren com un instrument de quasi capital que, a efectes mercantils, forma part dels fons propis del beneficiari, millorant la solvència de l’empresa. Aquest increment induït de solvència permet millorar la qualificació creditícia del sol·licitant i, amb ella, l’accés al finançament atorgat per entitats financeres privades i fons d’inversió.

D’altra banda, aprofitant la renovació d’aquest producte financer, s’amplia el termini d’amortització de les operacions, que ara se situa entre els sis i els deu, sent que en la línia anterior era de vuit anys. A més, es manté la possibilitat d’un període de carència de fins a tres anys.

Característiques d’aquest finançament

A través de la Línia de Préstecs Participatiu Coronavirus ara renovada, l’IVF ofereix operacions de finançament que poden oscil·lar entre els 25.000 i els 500.000 euros.

El tipus d’interès aplicat és d’Euribor, més el diferencial que correspongui al marge financer de l’exercici, que equivaldrà a la rendibilitat financera registrada pel prestatari en l’últim exercici tancat, amb un valor mínim del 3% i un valor màxim del 6%.

Igual que la resta de productes financers oferts per l’IVF, aquests préstecs participatius no inclouen comissions ni per obertura ni per cancel·lació, i per a aquests préstecs no s’exigeixen garanties addicionals a les quals aporta el propi projecte.

Balanç Línia en 2020

A través de Línia de Préstecs Subordinats, i acolliments la modalitat de Préstecs Participatius Coronavirus dissenyada per a donar resposta a les principals necessitats de les empreses valencianes davant l’actual situació, l’IVF ha concedit en 2020 un total de 13 operacions de finançament per import de 4,7 milions d’euros.

Si a aquestes operacions se sumen les realitzades a través de la modalitat de Préstec Disruptiu, es pot dir que ,a través de la Línia de Préstecs Subordinats, s’han realitzat un total de 19 operacions, per un import conjunt de 12,5 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací