L’IVF ofereix una línia de préstecs participatius de 14,2 milions cofinançada amb fons Feder

673

Actualitat Diària

El Institut Valencià de Finances (IVF) ha posat en marxa, en col·laboració amb coinversores privats, una nova línia de préstecs participatius que compten amb el cofinançament del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional-Feder 2014-2020.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la convocatòria en la qual es recullen les bases per les quals es regeix aquest nou instrument financer, a través del qual s’ha estimat que es posarà a la disposició de les pimes valencianes 14,2 milions d’euros de recursos públics, aportats al 50% per la Generalitat (a través de l’IVF) i pel Feder.

Per a això, l’IVF comptarà amb la col·laboració d’intermediaris financers per a la distribució d’aquests préstecs. En l’actualitat, estan acreditats com a intermediaris el CEEI de Castelló, Big Ban, Angels, Demium Startups i Encomenda SmartCapital. La convocatòria per a acreditar intermediaris financers està oberta a nous interessats (per a veure les bases: consultar aquí).

Aquests préstecs participatius formen part dels instruments de finançament englobats en el Fons de Fons que es nodreix amb recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i que en conjunt posarà en el mercat un volum total de 135 milions d’euros.

Al costat d’aquests préstecs participatius, en el marc d’aquest Fons s’han creat altres eines de finançament: una línia de préstecs subordinats (62,68 milions d’euros) i fons de capital de risc llavor i d’expansió (15 i 33,6 milions respectivament).

Préstecs de fins a 300.000 euros

La nova línia de préstecs participatius va dirigida a projectes d’inversió de caràcter investigador i innovador, i que contribueixin a la diversificació del teixit empresarial valencià. Podran beneficiar-se també iniciatives amb un alt potencial de creixement i internacionalització, que a més contribueixin a la creació i manteniment d’ocupació qualificada en la Comunitat Valenciana.

A través d’aquesta línia s’ofereixen préstecs participatius de fins a 300.000 euros (subjecte a l’import de la inversió), a un termini màxim de fins a set anys i amb fins a tres anys de manca per a l’amortització del capital principal. El tipus d’interès ofert serà d’Euribor a un any més un diferencial que podrà oscil·lar entre el 4 i el 9% en funció de la rendibilitat financera aconseguida pel prestatari. Sobre el tipus d’interès resultant s’aplicarà una subvenció del 1,75%.

Per a sol·licitar aquests préstecs, la persona interessada haurà de dirigir-se a alguns dels intermediaris financers acreditats per l’IVF i serà aquest intermediari qui remetrà la sol·licitud de finançament a l’IVF per al seu estudi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací