Actualitat Diària

L’IVF llança una nova línia de finançament per a grans projectes estratègics

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana( DOGV) ha publicat una nova línia de finançament del Institut Valencià de Finances (IVF), dirigida a finançar projectes d’inversió realitzats per empreses amb seu social, establiment o sucursal de producció en la Comunitat Valenciana, amb impacte positiu en l’ocupació i incidència en l’activitat productiva de les empreses valencianes.

Aquesta nova línia de finançament, denominada ‘Préstecs IVF-Grans Projectes Estratègics’, estarà dotada amb 60 milions d’euros. Els préstecs atorgats a l’empara de la mateixa permetran finançar fins al 80% de la inversió en projectes empresarials que comportin la modernització dels processos de producció o la diversificació de la cartera de productes; que tinguin un impacte positiu en l’ocupació, preferentment qualificat, promovent la igualtat d’oportunitats; que afavoreixin la internacionalització i el creixement de la grandària de l’empresa; i que permetin un increment de la connectivitat i la capacitat logística, afavorint l’obertura de nous mercats i la consolidació dels ja existents.

Característiques del finançament

Els projectes d’inversió que compleixin amb aquestes característiques podran accedir al finançament concedit a través d’aquesta línia IVF, amb imports que poden oscil·lar entre els 5 i els 30 milions d’euros.

El termini màxim d’aquestes operacions serà de fins a un màxim de 30 anys, amb un període de carència de fins a dos anys (inclòs en aquest termini). Els préstecs s’amortitzaran per trimestres vençuts i, igual que en la resta de les línies de finançament ofertes per l’IVF, no s’aplicaran a aquestes operacions comissionis d’obertura ni de cancel·lació.

El tipus d’interès aplicat a aquestes operacions serà de #Euribor a un any (amb un valor mínim de 0%) més un marge financer del 4%.

Presentació de sol·licituds

La sol·licitud de finançament a través de la nova línia IVF- Grans Projectes Estratègics es realitzarà mitjançant els corresponents formularis d’emplenament electrònic, sent obligatòria la seva presentació ‘online’ a través dels mitjans disponibles en la web de l’IVF, amb signatura i registre electrònic.

Per a realitzar la tramitació electrònica, el sol·licitant podrà utilitzar qualsevol dels sistemes de signatura electrònica admesos en la seu electrònica de la Generalitat.