Actualitat Diària
L’Ivace organitza la Primera Conferència Europea de Finançament sobre Desenvolupament Empresarial Sostenible i Innovació el mes vinent de novembre que reunirà a València a persones expertes europees en financiació pública i privada.
L´encontre, pioner a nivell europeu, ajudarà a contrastar les diferents línies de finançament que en l’actualitat existeixen en el mercat i a detectar possibles vies alternatives i de futur que milloren els suports al desenvolupament empresarial sostenible.
Per a la directora general de l´Ivace, Júlia Company, “és una satisfacció organitzar aquest encontre amb una temàtica essencial i de valor per a la major part del teixit empresarial regional, nacional i europeu, perquè si bé el finançament no és una de les primeres causes d’èxit d’un projecte, sí que és una els principals motius de fracàs”.
En aquest sentit, Company ha assenyalat les “dificultats i el repte” que suposa per a les pimes accedir a ella per a concretar projectes d’inversió a curt i mitjà termini, “més encara quan parlem de projectes de sostenibilitat”.
Marc de la Conferència
La Conferència és una de les accions proposades en el marc de l´Obsevatori de Finançament al Desenvolupament Empresarial Sostenible i es recolza en diversos projectes Interreg en els quals participa l´Ivace.
FinMed amb el qual es vol impulsar el finançament de la innovació per als sectors de creixement verd a través de clústers innovadors de la zona del Mediterrani.
I Innova-Fi, on els socis busquen millorar el disseny i la implementació dels Instruments Financers com una manera d’ús dels Fons Estructurals.
Amb la seua celebració l’Ivace intenta donar visibilitat a les necessitats en polítiques de finançament a la innovació, posicionar el lideratge de les agències de desenvolupament regionals en el nou escenari 2021-2027 i fomentar un marc de col·laboració públic-privada que es prolongue en el temps.
En la seua organització l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial compta amb la col·laboració del Fòrum d’Agències de Desenvolupament Regional, l’Associació Europea d’Agències de Desenvolupament Regional Eurada i l’Associació Europea de Micromecenatge.
Impuls europeu
Per a l´Ivace, el posicionament europeu de les empreses i entitats del sistema valencià d’innovació és essencial amb una participació directa en programes i iniciatives vinculades a la millora competitiva, a la cooperació interregional i a l’increment de la I+D+i.
L´Ivace gestiona la coordinació de la major xarxa mundial de suport a la internacionalització tecnològica i comercial de la pime (Seimed), promoguda i finançada per la Comissió Europea.
Una gestió que situa en el període 2014-2019 a les pimes i entitats de la Comunitat en una situació de lideratge amb un un índex de retorn de més de 356 milions d’euros, el 94% de l’objectiu fixat complit, més de 6.500 propostes de les entitats (el 10% del total nacional) i amb un augment del volum de retorn de les empreses enfront de les universitats.