L’Ivace publica nous plecs de comercialització de sòl industrial de qualitat

354

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que l’Ivace ha aprovat i publicat nous plecs de comercialització de sòl industrial de qualitat als Parcs Empresarials de Nuevo Tollo d’Utiel, L’Espartal III de Xixona i El Campaner d’Alcalà de Xivert.

Climent ha subratllat que aquests plecs, que s’han publicat aquest dijous 22 d’abril en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV), “contemplen diferents modalitats per a l’adquisició de sòl industrial: compravenda, compravenda amb pagament ajornat i dret de superfície per a les parcel·les dels parcs empresarials d’Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert”.

De la mateixa manera, el titular d’Economia ha explicat que el Parc Empresarial Nuevo Tollo d’Utiel ofereix a pimes i persones treballadores autònomes una nau industrial en les modalitats d’arrendament, arrendament amb opció a compra, compravenda o compravenda amb pagament ajornat.

“Aquestes atractives condicions de comercialització- ha continuat- són fonamentals per al procés de recuperació de l’economia marcat per la crisi derivada de la COVID-19 perquè amb elles estem ajudant a les empreses en l’adquisició de sòl industrial de qualitat als parcs empresarials de l’Ivace per a la posada en marxa dels seus projectes i per a generar ocupació de qualitat i sostenible”.

El conseller ha afirmat que aquests nous plecs són un exemple més de l’aposta decidida i sense precedents de la Conselleria d’Economia Sostenible i de l’Ivace per les àrees empresarials, “situant-les en el centre de la nostra política industrial i del procés de reindustrialització de la Comunitat Valenciana”.

D’aquesta manera, ha enumerat altres actuacions en aquesta matèria que està desenvolupant l’Ivace com són les ajudes per a la millora i modernització dels polígons industrials, el Mapa de Sòl Industrial, la categorització de les àrees industrials o l’assessorament, en col·laboració amb Fepeval, per a la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM).

Criteris adjudicació

Les sol·licituds presentades per a l’adquisició de sòl industrial disponible seran objecte de valoració en concurrència competitiva.

Entre els criteris per a avaluar-les es tindrà en compte principalment la creació de nous llocs de treball i el manteniment dels ja existents i la integració de personal treballador amb diversitat funcional, així com la creació d’empreses d’economia solidària.

També es valorarà que l’empresa haja de desplaçar-se del nucli de població del municipi, la inversió del projecte industrial i la prestació de serveis complementaris que faciliten sinergies a les activitats de les indústries ja existents al parc empresarial.

Terminis i presentació sol·licituds

El calendari per a la presentació de les sol·licituds consta d’un total de cinc terminis. El primer d’ells abasta des del 23 al 30 d’abril de 2021; el segon del 3 de maig de 2021 fins al 16 de juliol de 2021, el tercer inclou des del 19 de juliol fins al 15 d’octubre de 2021.

El quart termini per a presentar les sol·licituds abasta des del dia 18 d’octubre de 2021 fins al 10 de gener de 2022 i el cinqué termini del 12 de gener de 2022 fins al 15 de març de 2022.

Les persones interessades poden presentar la seua sol·licitud en el registre general de l’Ivace (Ciutat Administrativa 9 d’Octubre. Torre 2, Carrer de la Democràcia, 77), o als ajuntaments dels municipis d’Utiel, Xixona i Alcalà de Xivert.

La informació sobre els plecs de comercialització es troba disponible en la web (consultar ací) i també es poden realitzar consultes en el telèfon 96 120 96 26 i a través del correu [email protected].

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací