L’Ivace obre la convocatòria perquè les pimes puguin sol·licitar ajudes per a la implantació del teletreball

679

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Innovació, ha obert el termini per a accedir a les ajudes de la convocatòria ‘Digitalitza Teletreball’, creada per a facilitar l’adaptació de les petites i mitjanes empreses que vulguin implantar el teletreball davant la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19.

El termini per a presentar les sol·licituds és des d’aquest dilluns, 4 de maig, fins al pròxim 26 d’aquest mes.

“L’actual situació està portant a moltes empreses a reorganitzar-se i reconvertir-se i, tant des de la Conselleria d’Economia com des del Ivace, tenim clar que hem d’estar al costat del nostre teixit productiu amb accions i mesures adaptades a la nova realitat que han de viure”, ha assenyalat el conseller d’Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

En aquest sentit, Climent ha destacat “la celeritat amb la qual Ivace Innovació es va asseure amb els actors implicats per a avaluar escenaris presents i futurs per a promoure accions de reflotación dels sectors industrials”.

La convocatòria ‘Digitalitza Teletreball’ compta amb un pressupost de 5 milions d’euros que podrà confinanciarse en un 50% a través del Programa Operatiu Feder de la Comissió Europea.

L’objectiu que tenen la Conselleria d’Economia Sostenible i el Ivace és ajudar a la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que facilitin el teletreball i afavoreixin el desenvolupament del comerç electrònic en les empreses de la Comunitat.

Des de Ivace Innovació es donarà prioritat a aquells projectes que facin referència al desenvolupament de solucions d’accés a xarxes corporatives, que ajudin a la posada en funcionament de sistemes de telecomunicació i de seguretat avançats, de monitoratge, també que promoguin el teletreball en grup i aquelles altres que facilitin el control i l’operació remota de processos productius.

Unes altres de les accions que podran ser finançades són l’activació del comerç electrònic, de sistemes d’automatització d’emmagatzematge i logística interna, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D, així com de robots industrials.

La subvenció màxima per projecte serà de fins als 100.000 euros i les inversions subvencionables hauran de mantenir-se inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció.

L’ajuda per a les petites empreses pot arribar fins al 40% dels costos subvencionables i, en el cas de les mitjanes empreses, fins al 30%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací