El confinament dispara el consum de cítrics valencians a l’abril

656

Actualitat Diària

El comportament comercial del mes d’abril, amb un increment en el consum i demanda de cítrics, ha suposat una recuperació dels preus de les varietats tardanes que han experimentat creixements entre l’última setmana de març i la primera d’abril que van des del 19 % al 85 %.

L’últim informe de la campanya citrícola, elaborat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, assenyala un increment notable de la demanda durant el mes d’abril, que s’explica per una tendència a consumir fonts de vitamina C i per la millor conservació en la llar de taronges, mandarines i llimones enfront d’una altre tipus de fruites.

Les pluges abundants dels últims mesos també han contribuït a la recuperació de preus, ja que s’ha traduït en un augment del calibre per a algunes varietats com la ValenciaLate.

Aquesta major demanda -de les varietats de taronja Navel-Lane-Late, Navel Powel i ValenciaLate, unit a la declaració essencial de l’activitat agroalimentària durant l’estat d’alarma, ha fet que la recol·lecció i la confecció en els magatzems haja estat alta i els preus en aquesta baula de la cadena s’hagen incrementat.

L’informe fa referència a l’impacte sobrevingut sobre l’activitat i els mercats per l’emergència sanitària, no obstant això les xifres de les exportacions durant el primer semestre de la campanya (de setembre de 2019 a febrer de 2020) ja van reflectir un increment en la facturació del 12,8 % malgrat el descens del 6 % en el conjunt dels enviaments.

Creixen les exportacions de taronja sud-africana

L’informe també reflecteix que durant l’últim semestre de la campanya, el període comprés entre setembre i febrer, les exportacions sud-africanes al territori de la Unió Europea han experimentat un creixement del 8 % respecte al mateix període de l’exercici 2018/ 2019.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reivindicat la necessària reciprocitat comercial que permeta una competència en igualtat de condicions a més d’apel·lar a la preferència comunitària “davant un producte que no compleix els estàndards europeus ni en matèria mediambiental ni de seguretat alimentària”.

Aquestes dades han estat extretes de l’Informe de la Situació de la Campanya Citrícola 2019/2020, que recull la informació actualitzada a 30 d’abril de 2020, que es troba publicat en la pàgina web de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i que pot ser consultada en el següent enllaç: consultar ací

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací