L’Ivace modifica les ajudes a l’eficiència energètica en la indústria per a beneficiar també a les xicotetes empreses

650

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) donarà suport fins al 50 % del cost dels projectes d’eficiència que suposen la reducció dels consums energètics en els processos industrials i la inversió dels quals supere 10.000 euros.

La finalitat d’aquestes ajudes, la convocatòria de les quals es va iniciar l’agost passat de 2019, és reduir els consums energètics i, per tant, les emissions de CO2 i altres emissions contaminants i aconseguir així la millora de la qualitat de l’aire i el respecte al medi ambient.

Aquest programa està dirigit a les xicotetes, mitjanes i grans empreses del sector industrial de la Comunitat, que tenen de termini fins al 31 de desembre de 2020 per a presentar les seues sol·licituds.

Tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) la inversió mínima per a poder beneficiar-se d’aquestes ajudes s’ha modificat reduint-la a 10.000 euros, per a poder així beneficiar també a xicotets projectes d’eficiència energètica.

Cal destacar que l’ús eficient de l’energia adquireix una especial rellevància en el sector industrial, que concentra el 30% de tota l’energia consumida en la Comunitat Valenciana, i on la factura energètica incideix directament en la competitivitat de les nostres empreses.

Així, Ivace Energia subvencionarà aquelles iniciatives que contemplen inversions en substitució d’equips en instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d’energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència energètica.

Així mateix, també es donarà suport a la implantació de sistemes de gestió energètica amb subvencions tant per a la implantació d’elements de nivell de mesurament de les variables de consum d’energia, com per a la instal·lació dels elements de regulació i control dels paràmetres de procés i implementació dels sistemes informàtics per a l’anàlisi, regulació i control, així com per al funcionament òptim de les instal·lacions industrials.

Ivace Energia gestiona aquestes ajudes, que compten amb un pressupost de 30,1 milions d’euros procedents del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors- i creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací