L’Ivace i Fepeval assessoren 11 municipis per dinamitzar les seues àrees industrials

515

Actualitat Diària

L’Ivace i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), han assessorat un total d’11 municipis de la Comunitat Valenciana per a la constitució d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM), en les seues àrees industrials que permeten millorar la competitivitat empresarial i afavorir la creació d’ocupació.

Així, durant l’últim trimestre de 2020 s’han celebrat trobades i jornades informatives, tant presencials com via ‘online’, a Alcoi, Xixona, la Pobla de Vallbona, Algemesí, Elda, la Vall d’Uixó, Tibi, Vila-real, Gandia, Benicarló i Villena.

Aquestes jornades s’emmarquen en el conveni de col·laboració que han signat l’Ivace i Fepeval per a fomentar la gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat en l’exercici 2020. Un acord que compta amb un finançament per part de l’Ivace de 30.000 euros.

A més, en el marc d’aquest mateix conveni, i donada la crisi provocada per la pandèmia, l’Ivace subvencionarà l’elaboració d’una segona enquesta sobre l’impacte empresarial de la crisi de la COVID-19 amb un enfocament que incloga mesures de gestió en les àrees industrials.

Cal destacar que l’Ivace té previst continuar aquesta formació als ajuntaments per a la creació d’EGM durant els pròxims anys, per a contribuir d’aquesta manera a la implantació de la Llei d’àrees industrials en la Comunitat.

Durant les jornades informatives, tant l’Ivace com Fepeval, en col·laboració amb representants de les associacions empresarials i dels ajuntaments, s’han explicat i detallat els passos a seguir per a la creació de les EGM i s’han abordat els principals avantatges per a continuar millorant les àrees industrials i les empreses en elles instal·lades.

Entre aquests avantatges destaca la millora de la unió i la interacció entre indústries d’una mateixa àrea empresarial perquè gràcies a les EGM poden compartir les seues sensibilitats i dificultats i la millora del coneixement de les activitats que realitzen les empreses per a contribuir d’aquesta manera a generar sinergies entre elles per a poder implantar l’economia circular.

També els permeten coordinar-se amb els seus respectius ajuntaments per a desenvolupar accions de millora en el polígon industrial com a neteja i manteniment, major seguretat, gestió de serveis d’emergència, desplegament de banda ampla i el subministrament elèctric.

En aquest sentit, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat que les EGM són per això “una clara oportunitat per a millorar la qualitat i les infraestructures dels parcs empresarials per a fer-los més atractives per a la implantació de nous projectes que generen ocupació sostenible i de qualitat”. “Aquesta millores -ha continuat- repercutiran també en una major competitivitat de les empreses ja instal·lades”.

Llei d’Àrees

La creació de les Entitats de Gestió i Modernització és una iniciativa contemplada en la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat en el desenvolupament de la qual l’Ivace participant molt activament.

Aquesta normativa, pionera a Espanya, recull la possibilitat de constituir Entitats de Gestió i Modernització de manera voluntària en les diferents àrees industrials dels nostres municipis.

Es tracta d’agrupacions sense ànim de lucre, de base privada, però amb finalitat pública per les funcions públiques municipals que els poden ser encomanades.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací