L’Ivace entregarà els guardons als majors importadors estatunidencs en una gala el 31 de gener

753
L’objectiu és potenciar el caràcter internacional de Cevisama i millorar el posicionament del sector en mercats estratègics
Actualitat Diària

 

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha oferit una roda de premsa per a informar sobre la primera edició dels Ivace Awards for Tile of Spain Promotion.

Acompanyat pel president d’Ascer, Vicente Nomdedéu, i el president de Cevisama, Manuel Rubert, Climent ha explicat que aquesta és una novetat en la present edició de Cevisama, ideada per a reforçar el caràcter internacional d’aquest certamen.

“Es tracta d’uns guardons creats per l’Ivace a petició del sector -ha indicat- amb els que volem reconéixer la labor en el posicionament de marca i imatge del sector ceràmic en mercats estratègics. En aquesta ocasió hem seleccionat el mercat estatunidenc pel comportament positiu de les exportacions del sector i la destacada tendència a l’alça”.

Les exportacions del sector ceràmic als Estats Units han crescut un 11,93% en els deu primers mesos de l’any i un 268% en els últims cinc anys.

Els guardons d’aquesta primera edició dels Ivace Awards for Tile of Spain Promotion han recaigut en huit premiats en quatre categories, seleccionats per un Comité integrat per Ivace, Cevisama i Ascer.

Concretament, els premiats són Eleganza Tile i Nemo Tile +Stone en la categoria de personalització en projectes d’interior i arquitectura; MS International i Emser en la categoria d’Expansió, Walker&Zanger
i Olympia Tile per la seua Trajectòria empresarial en el mercat americà i Somertile Merola Tile i Arley Wholesale per la seua Fidelitat Marca Tale of Spain.

Responsables d’aquestes empreses viatjaran a València per a visitar Cevisama i prendre contacte amb nous clients potencials. La seua visita finalitzarà amb la celebració d’una gala, el dia 31 de gener, en la qual rebran els guardons, a la qual s’ha convocat als expositors del certamen.

Per part seua, Vicente Nomdedéu ha agraït la posada en marxa d’aquesta iniciativa “amb la qual es reforça la labor de les empreses ceràmiques, Ascer i Cevisama per reforçar la internacionalització del certamen”.

Quant a l’elecció dels Estats Units per a la primera edició, Nomdedéu ha assenyalat que es tracta d’un mercat amb grans oportunitats ja que “els productes ceràmics representen el 16% dels revestiments utilitzats en el mercat”.

Guardó

El conseller d’Economia ha explicat que, per a l’elaboració de la icona guardó, s’ha seleccionat a l’escultor Pablo Bellot, guanyador de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises 2017.

L’escultor realitzarà una obra ex profeso per a aquests guardons, esculpida i realitzada per a l’esdeveniment, amb la qual es vol promocionar al seu torn la creació cultural i artística de la Comunitat Valenciana.

Suport al sector

El conseller d’Economia Sostenible ha oferit algunes dades de suports al sector ceràmic, entre els quals destaca la concessió de més de 20 milions d’euros a empreses del sector en els últims quatre anys.

A més, ha destacat la disposició de la Conselleria a aportar solucions quan el sector planteja una problemàtica com la competència de Vinils Luxury.

L’ITC, amb suport econòmic de l’Ivace, realitzarà una comparativa d’aquests productes amb els productes ceràmics amb la finalitat d’aconseguir un argument de venda i crear una estratègia de comunicació que permeta competir amb aquest producte.

A aquesta problemàtica se suma la investigació ‘antidumping’ oberta pel consell de cooperació dels països del Golf contra la importació de ceràmica espanyola. A més de realitzar una labor de cohesió i coordinació, la conselleria donarà suport part dels costos de l’expedient antidúmping a través de les ajudes de la Direcció d’Indústria per a les associacions sectorials.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací