Licitada l’ampliació de plataforma i reordenació d’accessos en la N-238 entre l’AP-7 i la N-340 a Vinaròs

El pressupost és de 15,43 milions i suposarà una important en la capacitat i la seguretat viària com de la connectivitat de l'actual. En l'actualitat uns 8.900 vehicles circulen per aquest tram, sent 1.400 d'ells vehicles pesants, segons aforaments realitzats a la fi de 2018

796

El pressupost és de 15,43 milions i suposarà una important millora tant de la capacitat i la seguretat viària com de la connectivitat de l’actual

En l’actualitat uns 8.900 vehicles circulen per aquest tram, sent 1.400 d’ells vehicles pesants, segons aforaments realitzats a la fi de 2018

Actualitat Diària

El Ministeri de Foment ha licitat el contracte d’obres del projecte de ‘Seguretat viària. Ampliació de plataforma i reordenació d’accessos. N-238, p.k. 2+500 al 8+750. Tram: Vinaròs-Enllaç AP-7’, en el terme municipal de Vinaròs (Castelló), amb un pressupost de 15,43 milions d’euros.

El tram del projecte està comprés entre l’enllaç amb la carretera N-340, que serveix de variant de Vinaròs i Benicarló, i l’enllaç amb l’AP-7. Presenta un traçat rectilini, amb una calçada de dos carrils de 3,50 m cadascun, sense vorals i en molts trams sense bermes, i amb nombrosos accessos directes en tots dos marges. En l’actualitat uns 8.900 vehicles circulen per aquest tram, sent 1.400 d’ells vehicles pesants, segons aforaments realitzats a la fi de 2018.

L’objecte del projecte és millorar la seguretat viària del tram d’actuació, al mateix temps que permetrà millorar la connexió de l’AP-7 amb la xarxa viària de la comarca del Baix Maestrat, especialment amb la N-340, la CV-11 i la CV-101 d’accés al municipi d’Alcanar.

Aquesta és una nova actuació de la sèrie d’actuacions previstes per a millorar la connectivitat de l’AP-7 amb la resta de la Xarxa de Carreteres de l’Estat, una vegada que aquesta s’ha liberalitzat.

Característiques tècniques

El projecte consisteix en l’ampliació de la plataforma existent en la carretera N-238, entre l’enllaç de l’AP-7 i l’enllaç de la N-340 en una longitud d’uns 6,5 quilòmetres, dotant-la de dos carrils de 3,50 m. d’ample, vorals de 1,5 m i bermes de 1,0 m.

Així mateix, es realitza un control d’accessos mitjançant la construcció en tots dos marges de la carretera de camins de servei que es connecten amb la N-238 a través dels tres enllaços del tram, permetent suprimir els accessos directes a la N-238 existents.

Està previst realitzar un nou enllaç amb la CV-101 (p.k. 5+500) d’accés a Alcanar i a l’estació de FFCC, i la millora de la intersecció existent amb l’AP-7.

A més, estan previstes 4 estructures, corresponents a l’enllaç citat i a l’encreuament sobre el barranc Barbiguera, i dos passos inferiors sota la carretera per a garantir la continuïtat de les vies pecuàries afectades.

Es completa l’actuació amb la rehabilitació del ferm del tram, senyalització i abalisament, resposició de serveis afectats, i instal·lació de bàculs d’il·luminació en el perímetre de les glorietes de l’enllaç i en els trams adjacents dels ramals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací