Actualitat Diària
Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han començat amb normalitat i tranquil·litat en tots els instituts i centres de Batxillerat, en els quals no s’ha registrat cap incidència.
Així ho han comprovat les conselleres de Justícia, Gabriela Bravo, i d’Universitats, Carolina Pascual, que des de primera hora han realitzat un seguiment del dispositiu en el Centre de Coordinació d’Emergències del 112, acompanyades pel secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel, la secretària autonòmica d’Universitats i Recerca, Carmen Bevià, i el director general de Centres d’Educació, Ximo Carrión.
Carolina Pascual ha destacat “el correcte funcionament d’aquest dispositiu des del començament en tots els aspectes, tant des del punt de vista logístic, com d’organització i compliment de les mesures sanitàries i la presència de forces de seguretat”.
Per part seva, Gabriela Bravo ha explicat que l’Agència de Seguretat i Emergències “ha posat en marxa un protocol específic per a la gestió de qualsevol incidència que pogués produir-se en el desenvolupament de les proves, amb un operatiu específic de trucades coordinades per agents de Policia Local o voluntariat de Protecció Civil desplegat en tot el territori”.
Primer dia
A les 9.00 hores ha començat la impressió dels exàmens en els centres, a través de la plataforma desenvolupada per la Direcció General de Tecnologies i Comunicacions de la Conselleria d’Hisenda i en els 470 centres que acullen enguany les PAU el funcionament ha estat correcte. Igualment, en entrades als exàmens i el compliment de les mesures de seguretat ha funcionat correctament.
Un total de 2,173 aules repartides en 470 centres de Batxillerat acullen enguany les PAU, la qual cosa ha activat un dispositiu en el qual han col·laborat cinc conselleries: Universitats, Educació, Justícia, Sanitat i Hisenda. Del total d’aules, 788 estan a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València.
Perquè les PAU puguin realitzar-se amb les màximes mesures de seguretat, la Conselleria d’Innovació ha preparat un subministrament de 33.545 màscares que es repartiran entre l’alumnat i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohólico.
Per a portar endavant aquest dispositiu, la Generalitat ha comptat amb voluntariat de Protecció Civil, agents de Policia Local i als prop de 2.500 professors i professores que s’han presentat de manera voluntària perquè les proves puguin realitzar-se.
Gairebé 24.000 alumnes i alumnes han acudit a examinar-se aquest dimarts d’Història i Valencià en la fase obligatòria. El dimecres, les proves seran de Castellà i Inglés i, l’últim dia, serà de Matemàtiques II, Fonaments d’Art II i Llatí 2. El calendari complet està disponible en aquest enllaç: consultar aquí