Les inversions fins a juny permeten a Iberdrola aconseguir un benefici net de 1.644 milions

666

Actualitat Diària

Iberdrola ha aconseguit un benefici net de 1.644,4 milions d’euros en el primer semestre de l’any, la qual cosa suposa un increment del 16,6% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Aquest bon resultat es deu, fonamentalment, a les inversions rècord realitzades pel grup.

La companyia ha invertit 3.054 milions d’euros fins a juny, un 23,2% més que en el mateix període de 2018, destinant un 88% del total a projectes renovables i de xarxes regulades de transmissió i distribució (un 48% als primers i un 40% als segons). Aquesta quantitat suposa la major xifra d’inversions escomeses en un semestre en la història del grup. Així mateix, durant els últims 18 mesos, Iberdrola ha invertit un total de 8.375 milions d’euros, xifra també històrica per a l’empresa.

El president del grup, Ignacio Galán, ha explicat que “el creixement de dos dígits posa de manifest l’èxit del nostre model de negoci, basat en l’aposta per les energies netes, els actius regulats i una encertada diversificació geogràfica”.

De les inversions realitzades en els sis primers de l’any, ha destacat l’increment del 68% de les inversions en generació neta, degut fonamentalment a la bona marxa dels treballs al parc eòlic marí de East Anglia One, en el mar del Nord (Regne Unit).

Com a conseqüència d’aquestes inversions, la companyia preveu que, al llarg de 2019, entrin en operació 5.250 nous megavats (MW). D’aquesta nova capacitat, un 75% començarà a estar operativa en el segon semestre de l’any. L’acceleració del ritme inversor apunta a un increment en l’objectiu de desenvolupar 13.000 nous MW durant el període 2018-2022. Això significaria augmentar la potència del grup en més d’un 40% respecte a l’inici del Pla.

L’increment de les inversions respon, a més, a les oportunitats de negoci que presenta la transició cap a una economia baixa en carboni.

Tant als Estats Units com a Europa s’estan desenvolupant estratègies de descarbonització: el paquet Clean Energy for All Europeans de la UE, el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima a Espanya, el pla Net Zero Emissions by 2050 de Regne Unit i la Nova York Climate and Community Protection Act.

Al mateix temps, existeixen grans oportunitats en eòlica marina i infraestructures de xarxes als Estats Units, Regne Unit i el Brasil. Mèxic, per part seva, preveu la posada en marxa de 70.000 nous megavats de capacitat per a 2033.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací