Les exportacions es desplomen al juny en Castelló, però els productes ceràmics resisteixen l’assot de la crisi

606

Les importacions també van baixar un 14%, tot i que la balança comercial a la província segueix en números positius

Rafa Mesquita // Actualitat Diària

Caiguda de les exportacions, fins quasi la meitat (un -44,1%) i caiguda de les importacions (-12,8) a Castelló al juny, l’últim amb dades disponibles respecte a les dades de maig.

Pel que fa als productes que es van enviar des de la província, cal destacar que les exportacions de rajoles, combustibles, vehicles i productes manufacturats van augmentar respecte a el mes anterior, mentre que altres com els adobs o els productes químics van baixar. El balanç de les exportacions es va tancar en 625 milions d’euros en el sisè mes de l’any.

França, Estats Units, Alemanya i Itàlia es van situar al juny com a principals receptors de productes arribats des de la província, mentre que les adquisicions des del Regne Unit es van reduir en un 43,6% respecte al maig. Tot i així, aquests cinc països són els que lideren el balanç anual i les relacions comercials amb Castelló. 

Pel que fa a les importacions, els adobs, les fruites i els automòbils són els únics productes que presenten un balanç positiu a Castelló. Els productes rebuts van arribar fins als 419 milions al juny, de manera que la balança comercial de la província continua sent positiva, d’uns 196 milions.

Itàlia va ser el país que més productes enviar a Castelló al juny, seguit de Nigèria, Kazakhstan, Regne Unit i Guinea Equatorial. A la balança anual tan sols Itàlia i Kazakhstan ocupen els cinc primers llocs, al costat de Brasil, Nigèria i Rússia.

Castelló representa el 2,67% de l’total de les exportacions des d’Espanya i el 1,44% de l’total de les importacions al juny.

Dades de la Comunitat Valenciana

Al mes de juny, les exportacions de mercaderies de la Comunitat Valenciana van caure un 10,4% interanual fins als 2.407,7 milions d’euros, i en comparació amb maig van pujar un 18%. Per la seva banda, les importacions al juny van caure un 17,9% interanual encara que van augmentar un 16,1% respecte a el mes anterior.

D’aquesta manera, el saldo comercial de la Comunitat Valenciana va registrar el juny de 2020 un superàvit de 485.200.000 d’euros, un 41,2% superior al de el mateix mes del 2019. La taxa de cobertura s’ha situat al 125,2 %, 10,6 punts percentuals més que al juny de 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací