Labora organitza una sèrie de jornades per a donar a conèixer els seus serveis per a les empreses de la Comunitat

683

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), ha organitzat unes jornades per a donar a conéixer els seus serveis a les empreses de la Comunitat Valenciana.

Més de 150 empreses han assistit a aquest esdeveniment que s’ha celebrat a la Ciutat Administrativa del 9 d’Octubre i en la qual han participat tècnics de tots els departaments de l’organisme autònom.

Així, les empreses han pogut comprovar com sol·licitar ajudes de fins a 25.000 euros per contracte, com trobar les persones idònies a través de les eines que proporciona Labora, o quins beneficis té la formació dual o la formació a mesura. Així mateix, empreses com l’Once o Doctor Franz Schneider traslladaran les seues experiències després de treballar amb el Servei Valencià d’Ocupació.

Aquesta jornada forma part de la campanya de comunicació que durant el mes de març i abril s’està duent a terme des de Labora per a acostar els seus serveis d’intermediació i formació al teixit empresarial valencià.

Cal recordar que Labora compta amb GVA Jobs, l’única plataforma on line pública que, de manera gratuïta, intermèdia entre demandants i ocupadors de manera gratuïta i immediata.

Labora disposa d’una unitat especialitzada en la informació amb les empreses, l’Espai Empreses, que ofereix una atenció i serveis personalitzats en matèria d’intermediació laboral.

La formació és un altre dels aspectes més demandats per les empreses valencianes. En aquest sentit, Labora ofereix subvencions a mesura per a aquells sectors que requereixen de personal amb coneixements molt específics i ha posat en marxa la formació dual en la qual les persones reben formació i pràctiques de manera simultània.

Per a poder adaptar la formació a les necessitats reals de les empreses, Labora, al costat de la Confederació Empresarial Valenciana i la Conselleria d’Educació, va constituir un grup de treball amb empreses tractores. Companyies com ara Aigües de València, Dulcesol, Stadler, Royo, SPB o Embotits Martínez treballen amb l’administració per a traslladar-los les actuals necessitats en matèria de formació i ocupació.

En aquest sentit, el treball de captació d’empreses ja s’ha visibilitzat enguany amb importants captacions de personal per a empreses com Power Electrónics, Pollastres Plans, l’Once o l’hamburgueseria Five Guys.

Ajudes a les empreses

Labora té obert el termini de petició de subvencions per a incentivar la creació d’ocupació entre persones pertanyents a col·lectius amb dificultats d’inserció laboral.

Així, hi ha ajudes de fins a 25.000 euros per a les empreses que contracten a joves menors de 30 anys, aturats de llarga durada o persones majors de 50, entre altres. Enguany també s’han oferit ajudes per a l’autoocupació i perquè les dones autònomes embarassades contracten a algú que les substituïsca durant el seu permís de maternitat i fomentar així la conciliació.

D’altra banda, fins al 31 d’octubre, les empreses hostaleres i turístiques poden sol·licitar subvencions de 10.000 euros per a ampliar els contractes dels seus treballadors o els convertisquen en indefinits. Amb aquestes subvencions, Labora pretén lluitar amb l’estacionalitat dels contractes del sector turístic i fomentar l’estabilitat laboral.

Les campanyes de 2019

Aquesta campanya forma part de l’estratègia de difusió perquè la ciutadania puga conéixer més àmpliament les oportunitats que ofereix el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Des que, el passat octubre, Servef va passar a denominar-se Labora i es va realitzar un canvi d’imatge corporativa, està reforçant la seua estratègia de comunicació per a arribar a un públic més ampli.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací