Labora destina 30 milions a les entitats locals per als nous tallers d’ocupació

890

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha aprovat destinar 20 milions d’euros a les entitats locals perquè posen en marxa nous tallers d’ocupació.

Labora preveu que amb aquesta subvenció es podran es podran realitzar es realitzaran 83 projectes formatius dels quals podran beneficiar-se al voltant de 2.580 persones desocupades per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

El programa de tallers d’ocupació, que es duu a terme principalment a través de les entitats locals, consisteix en la realització d’obres o serveis d’interés general que donen l’oportunitat a l’alumnat de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou.

Per a realitzar la presentació telemàtica de les sol·licituds, s’accedirà a la Seu Electrònica de la Generalitat (consultar aquí), des d’on podrà accedir al tràmit presentació de sol·licituds a ajudes del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, o de la pàgina web de Labora consultar aquí a través de l’enllaç “sol·licitud telemàtica”.

Les persones destinatàries d’aquest programa han de complir dos requisits mínims: tindre 25 anys o més i estar inscrites com a aturades en Labora. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris:

· Les persones en situació o risc d’exclusió social.

· Les persones majors de 55 anys.

· Les persones amb baixa qualificació.

· Les persones en atur de llarga duració.

· Les dones. Especialment les víctimes de violència de gènere.

· Les persones amb discapacitat.

El programa té un triple benefici: “Es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se’ls garanteix una remuneració des del principi”, ha exposat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Cadascun d’aquests tallers té una duració de dotze mesos equivalents a 1920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional. Els projectes estan dirigits a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, i permeten l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita l’aprés. D’aquesta manera, es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral.

Cal recordar que la formació és totalment gratuïta per a l’alumnat. Aquests tallers d’ocupació consoliden l’aposta de la Conselleria d’Economia per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat.

“El nostre objectiu és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”, ha conclòs Nomdedéu

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací