‘La Volta’ visita Castelló, que serà escenari de dues etapes el 29 i el 30 d’agost

723

Actualitat Diària

La Diputació consolidarà la província de Castelló com a destinació ineludible de la Volta Ciclista a Espanya i, amb això, atraurà grans oportunitats turístiques i de desenvolupament al territori a través del seu programa Castelló Escenari Esportiu. Així s’ha constatat en la reunió que han mantingut el president de la Diputació, Javier Moliner, al costat del director general de la Volta, Javier Guillén, i l’alcalde de Llucena, David Monferrer, i la seva posterior visita al Mes de la Costa com a final èpic de la competició. I és que, la que és ja la segona carrera més vista del món tornarà a impulsar a la província com el millor escenari esportiu en les seves dues etapes els dies 29 i 30 d’agost. Milions de persones de 189 països del món coneixeran l’oferta turística de Castelló a través d’aquest gran esdeveniment del ciclisme internacional.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha posat l’evolució viscuda en el cicloturisme de Llucena com a exemple visible de les grans oportunitats que ja ha generat aquesta competició, motiu d’orgull per a tota la província. “Aquest any La Volta torna a Castelló, amb la força i la intensitat en què ho ha fet en les edicions anteriors, i aquest any amb la personalitat que li dóna un final com aquest, un final que ja ha escrit el seu nom al costat dels finals del ciclisme al nostre país, i que aquest any repetirà marcant aquest caràcter èpic de la Volta en una primera setmana en la qual marcarà el relat esportiu del que ocorri després”.

En aquest sentit, Moliner ha posat l’accent que “per a nosaltres ha estat una oportunitat treballar al costat de la Volta per a promocionar el nostre territori, i de forma especial fer-lo aquí a Llucena al costat de l’Ajuntament per a donar suport que un enclavament que té unes possibilitats turístiques espectaculars trobi en l’esport una plataforma de llançament i promoció que el ciclisme li pot donar, que li permet entrar a milions de llars ensenyant les bondats del paisatge d’aquesta zona i permetent una promoció de Llucena que una altra vegada, aquest 2019, tornarà a tenir el seu dia gran al costat de la Volta. Hem fet una aposta molt gran de suport al ciclisme perquè entenem que la Volta supera l’esportiu per a entrar en una gran plataforma de difusió turística i gràcies a la Volta l’interior de Castelló especialment té molts més adeptes, millors coneixedors i ambaixadors gràcies al grau de difusió que la Volta ens ha permès”.

Els nostres pobles ja noten els beneficis de ser seu d’un dels esdeveniments esportius més seguits del món. Des que el Mas de la Costa va ser final d’etapa fa dues edicions, Lucena ha vist com és permanent el pas de ciclistes que vénen a gaudir d’aquesta ruta i, amb això, tots els beneficis que suposa per als seus establiments”.

Així, el president ha assegurat que “La Volta és oportunitat directa en el seu desenvolupament per tot el desplegament tècnic i humà que suposa, però sobretot és riquesa i posicionament a mitjà termini. A la província de Castelló ja estem comprovant el que suposa per al territori aquest posicionament, i continuarem apostant per que Castelló sigui cita ineludible en la nostra competició internacional més seguida a tot el món”.

Cal assenyalar que les dues etapes de la Volta que recorreran la província mostraran la dualitat mar-muntanya com el millor dels seus atractius en un recorregut que acumula 318 quilòmetres.

En aquest sentit, Moliner ha agraït al director general de la Volta “la seva especial sensibilitat amb Castelló per a aconseguir amb el treball que hem dut a terme durant aquests anys que més que La Volta passi per Castelló, que Castelló sigui protagonista en La Volta”.

El director general de la Volta, Javier Guillén, ha agraït a la Diputació i a l’Ajuntament de Lucena “gràcies a la seva aportació amb el Mas de la Costa han ajudat al fet que La Volta sigui més rica, més espectacular, entretinguda, i sobretot perquè si alguna cosa necessita un esdeveniment són icones, referents, i Mes de la Costa és un d’ells. Els ports curts, intensos i gairebé impossibles formen part de l’entitat de la carrera, i per això sempre que tenim l’oportunitat ho fem. No és fàcil trobar llocs com el Mas de la Costa, per això gràcies a la Diputació i a l’Ajuntament per la proposta que en el seu moment van fer. El que sali bé cal repetir-ho perquè surti millor, i després del 2016 era necessari tornar en 2019. Una arribada més coneguda, la pura èpica del ciclisme, i a l’ésser una etapa de primera setmana ens servirà per a tenir claus d’esforç, els corredors vindran bastant sencers i això contribuirà a l’espectacle de l’etapa. I l’entorn, tota la província de Castelló serveix per a la promoció esportiva i turística, i també l’acostament a tots els castellonencs que tan bé ens reben. Si en el 2016 va ser un èxit, estic convençut que després d’aquest any aquest èxit serà exponencial i tornar a repetir”.

L’alcalde de Llucena, David Monferrer, ha agraït “a la Diputació i a la Volta l’aposta pel nostre municipi i que La Volta torni a Lucena. Això vol dir que la primera vegada va sortir bé i és el millor aparador que tenim a nivell turístic per a exportar les bondats del nostre territori. Procurar que la gent vingui a conèixer-nos i que es portin bon sabor de boca, desitgem que torni a ser tot un èxit”.

La millor campanya publicitària per a la província de Castelló

Al marge dels beneficis directes que suposa el desenvolupament de la Volta a la província, cal tenir en compte l’important impacte publicitari sobre la marca turística de la província, ja que el seguiment de la competició aconsegueix 190 països del món, implica en cada etapa a 2.500 professionals i 1.400 periodistes acreditats de 26 països diferents.

Tal com ha assenyalat el president Moliner, “és, sens dubte, un dels millors espectacles del món i la millor campanya publicitària que un territori únic com el nostre pugui somiar. Comptarem aquest any per primera vegada amb la imatge icònica d’Ares del Maestrat per al nostre turisme”.

Altres xifres que il·lustren aquest gran impacte mediàtic que tindrà les dues etapes sobre la imatge turística de la província són la retransmissió per televisió de sis hores en directe en 190 països a través de 37 canals i els més de 30 milions de visites que es produeixen a la web, de les quals el 70% són de públic estranger.

Dues etapes per 22 municipis del millor escenari esportiu

La Volta arribarà a la província de Castelló en la seva sisena etapa des de la població turolense de Mosqueruela. El primer municipi castellonenc en la ruta ciclista serà Vilafranca, per a continuar per Catí, Vilar de Canes, Torre d´en Besora, Culla, Benassal per a tenir un final d’etapa inèdit a Ares del Maestrat.

La setena etapa serà protagonitzada íntegrament per territori castellonenc. Amb sortida a Onda, un interessant recorregut per la costa i l’interior castellonenc portarà als corredors als municipis de: Castelló, Benicàssim, Almassora, Borriana, Nules, la Vall d´Uixó, Chóvar, Eslida, Ahín, Alcudia de Veig, Tales, Fanzara, Argeleta i Llucena que repeteix com a final d’etapa èpic en el Mas de la Costa. En total són 22 municipis castellonencs els que seran protagonistes d’aquesta gran festa de l’esport a la província.

Reforç de #CSEscenarioDeportivo

El president Moliner ha assegurat que “un gran esdeveniment com és La Volta al nostre país consolida la nostra aposta per l’esport com a gran plataforma per a donar a conèixer les excel·lències del nostre territori i com a gran dinamitzador de la vida dels nostres pobles durant tot l’any”.

I és que és important recordar que aquest programa de la Diputació ha permès durant aquest any dinamitzar els municipis de Castelló amb més de 300 competicions de diferents rangs i disciplines que han revertit en un impacte econòmic superior als 13 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací