La Mesa de Diàleg Social de la Generalitat presenta un projecte enfocat a crear ocupació després de la crisi

640

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel diàleg social per a continuar avançant en un gran acord que permeti “sortir units i forts” de la crisi causada per la pandèmia de COVID-19 i establir les bases sòlides per a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu fonamental de la creació d’ocupació.

El president ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social, que ha establert en la seva reunió d’aquest dilluns l’estructura i el calendari de treball per a “accelerar” les reformes que permetin assegurar una “normalitat millorada” per a la Comunitat.

Amb ‘Alcem-ens. Acord per la reconstrucció de la Comunitat Valenciana “comença un full de ruta comú” amb organitzacions empresarials i sindicals i amb la societat civil per a “arribar junts” a la recuperació, ha subratllat el president.

El cap del Consell ha assenyalat que hi ha reformes que cal accelerar. “Són canvis estructurals que ja estaven en l’agenda, però que ara cal impulsar amb l’objectiu de crear ocupació: aquesta és la gran prioritat. Ho era abans i en aquesta situació d’enorme dificultat hem de garantir-ho”, ha indicat.

El president ha destacat que “avui, més que mai,” és important “treballar units” per a treure partit de les “moltes fortaleses” que té la Comunitat Valenciana i per a identificar també les seves “febleses”. Per a això, és “imprescindible” la concertació i el diàleg, una eina “fonamental” per a definir les bases de la recuperació.

En aquest sentit, el president ha subratllat que la Mesa de Diàleg Social s’ha marcat un itinerari de treball que conclourà abans que finalitzi el mes de juliol amb les solucions “per a donar confiança” a la ciutadania i aconseguir el “gran objectiu” de la creació d’ocupació.

La reunió, presidida per Ximo Puig, ha comptat amb l’assistència de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau; la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez; el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i d’UGT-PV, Ismael Sáez, a més dels directors de Recerca de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques, Francisco Pérez i Joaquín Maudos.

Telemàticament, han participat també el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i el conseller d’Economia, Rafael Climent, al costat de la resta de representants empresarials i sindicals que conformen la Mesa de Diàleg Social.

D’acord amb l’estructura establerta en aquest full de ruta per la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana, hi haurà una implicació de tots els consellers i conselleres en les taules de treball que s’encarregaran de definir les actuacions per a la reconstrucció. La Mesa de Diàleg està conformada per les taules sectorials de recuperació social, que presideix Mónica Oltra; economia, dirigida per Rafael Climent; polítiques públiques, presidida per Vicent Soler; i polítiques verdes, que dirigeix Martínez Dalmau.

Calendari de treball

El cronograma dels treballs que han arrencat aquest dilluns, amb la reunió de la Mesa de Diàleg social, continuaran el dia 28 amb la reunió de la Comissió Tècnica de la Mesa de Diàleg Social, on es definiran les principals línies de treball, a la qual seguiran, entre el 29 de maig i el 12 de juny, les reunions de les taules sectorials.

Entre el 15 i el 19 de juny es constituiran els diferents grups de treball, que desenvoluparan la seva activitat fins al 3 de juliol. Entre el 6 i el 17 de juliol seran les taules sectorials les que es reuneixin per a abordar les propostes que s’emportaran a la Comissió Tècnica de la Mesa de Diàleg Social, que serà l’encarregada d’elevar les conclusions al ple de la Mesa de Diàleg Social per a la seva reunió del 22 de juliol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací