La Generalitat ja ha activat 357 milions del Pla Resistir

410

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Generalitat ha activat fins al moment més de 357 milions d’euros en ajudes del Pla Resistir, dirigides als sectors econòmics més afectats per la crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

El cap del Consell ha realitzat aquest anunci després de la reunió de la comissió de seguiment de les ajudes del Pla Resisitir, en la qual també han participat els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzá; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Després de la reunió, Puig ha assegurat que s’està realitzant tot l’esforç possible perquè “cap empresa viable desaparegui” i per a mantenir tots els llocs de treball. Així mateix, ha explicat que l’objectiu és “garantir la continuïtat de l’activitat en aquest parèntesi” fins a generalitzar la vacunació i “recuperar la normalitat en la nostra societat”.

El cap del Consell també ha anunciat que s’ha iniciat ja la transferència de les quantitats econòmiques que els corresponen als ajuntaments adherits a les Ajudes Parèntesis. Cal recordar que aquest paquet d’ajudes aconsegueix els 160 milions d’euros, dels quals 100 són aportats per la Generalitat.

En concret, el president ha assenyalat que actualment ja s’han adherit al pla 444 municipis, que estan rebent els recursos previstos per a poder “arribar a tots els autònoms i empreses afectades, com més de pressa millor”. Aquests recursos permetran distribuir una ajuda de 2.000 euros per a cada autònom i per a cada microempresa, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec, fins a un màxim de 10.000 euros.

D’altra banda, Ximo Puig ha explicat que s’ha obert avui dijous el termini per a sol·licitar les ajudes, per un import total de 80 milions d’euros, dirigides a empreses i autònoms pertanyents als sectors més afectats. Les sol·licituds es presenten a través de Labora i no s’atorguen en funció de l’ordre de registre, sinó segons el codi de classificació nacional d’activitat econòmica (CNAE), per la qual cosa està previst concedir a cada empresa o autònom 600 euros fixos més 600 euros per treballador o, en el seu cas, 300 euros si realitzen mitja jornada.

Noves ajudes

D’altra banda, el president ha anunciat que demà divendres el Consell aprovarà dos nous decrets d’ajudes, d’una banda una ajuda extraordinària de 300 euros per als autònoms dels sectors més afectats, per al que s’ha previst destinar un total de 8 milions d’euros; i per un altre, un nou paquet d’ajudes dirigides al sector del turisme, dotat amb 18 milions d’euros, amb el que es complementarà les ajudes aprovades fins al moment.

Per tant, amb l’activació d’aquestes dues ajudes, la Generalitat ja ha posat en marxa els quatre blocs d’ajuda contemplats en el Pla Resistir, és a dir les ajudes Parèntesis gestionades pels ajuntaments; les ajudes dirigides a empreses, autònoms i treballadors en situació d’ERTO; els nous instruments financers de l’IVF, entre els quals s’inclou la línia Horeca i els préstecs participatius; i el bloc d’ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia, que serà aprovat demà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací