La Generalitat habilita el telèfon 900 202 305 per a sol·licitar el vot accessible

251

El termini de la per a sol·licitar el vot accessible finalitza el pròxim 1 de maig

Actualitat Diària

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració pública ha posat en marxa el telèfon d’atenció 900 202 305 on els ciutadans i ciutadanes poden sol·licitar fins al pròxim 1 de maig el vot accessible per a les eleccions a les Corts del 28 de maig de 2023.

El procediment del vot accessible consisteix en la utilització de sobres i paperetes normalitzades (sobres i paperetes sense referència en Braille i idèntiques a les utilitzades pel conjunt de l’electorat), juntament amb una documentació específica en sistema Braille. Cadascuna de les paperetes normalitzades es trobarà dins d’un sobre en el qual, en tinta i Braille, s’indicarà la candidatura a la qual correspon. El conjunt de paperetes i sobres s’entregaran a les persones electores en el “kit de votació” o maletí en la mateixa mesa electoral.

Poden sol·licitar-ho fins a l’1 de maig les persones amb discapacitat visual inscrites en el cens electoral que coneguen el sistema de lecto-escriptura Braille i tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o siguen afiliats o afiliades a l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) i desitgen utilitzar el procediment de vot accessible.

La utilització d’aquest procediment és voluntari per a les persones electores amb discapacitat visual que complisquen els requisits, els qui a més poden, si així ho desitgen, ser assistits per una persona de la seua confiança per a poder exercir el seu dret a vot.

En la web eleccions2023.gva.es poden trobar informació sobre el vot accessible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací