La Generalitat destina 30.000 euros a la Federació de Regants de la Comunitat per a fomentar un correcte ús de l’aigua

634

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha aprovat concedir una subvenció de 30.000 euros a la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana per a la difusió de bones pràctiques de l’ús de l’aigua.

L’objecte del conveni de col·laboració subscrit entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Federació de Comunitats de Regants establides en la Comunitat Valenciana consisteix a fomentar l’ús racional i solidari dels drets relatius a l’aigua i impulsar la conservació i l’ús eficient dels recursos hídrics.

Per a aconseguir aquesta fi, la Generalitat Valenciana ve donant suport a polítiques de millora en les infraestructures de regadius, així com l’optimització i programació de la modernització del sistema de regadius.

Per part seua, la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana té com a objectiu principal la posada en pràctica de totes aquelles actuacions destinades a millorar l’aprofitament i la distribució de l’aigua, especialment la de reg, així com aconseguir la major economia i racionalització dels seus costos.

Les actuacions que es duran a terme, mitjançant la signatura d’aquest conveni, inclouen l’elaboració d’informes tècnics; assessoria jurídica a les comunitats de regants amb problemes que puguen sorgir; organització de jornades tècniques per a la promoció del regadiu valencià i per a informar dels últims avanços que afecten el regadiu.

A aquestes se sumen l’assistència a jornades divulgatives o de relació amb altres entitats i organismes del sector del reg.

També es desenvoluparan labors de comunicació i de premsa mitjançant difusió i publicacions en la pròpia pàgina web de la federació, en les xarxes socials, premsa estatal i autonòmica o altres mitjans de comunicació relacionats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací