La Generalitat atén 16.156 persones de Castelló dins del sistema de dependència

631

Durant el mes de març es van tramitar un total de 4.344 expedients de sol·licitants que s’han incorporat al sistema

Actualitat Diària

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 141.158 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica en la seua pàgina web. Concretament, durant el mes de març es van tramitar un total de 4.344 expedients de sol·licitants que s’han incorporat al sistema.

Per províncies, 43.401 persones són de la província d’Alacant, 16.156 de Castelló i 81.601 resideixen a la província de València.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, es desprén de l’informe mensual que durant març es van registrar 3.999 noves sol·licituds. Així mateix, el nombre de valoracions realitzades ascendeix a 5.288 en les tres províncies de la Comunitat.

Quant al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat 38,18 milions d’euros corresponents a la nòmina de març, endarreriments i retroactivitat.

Les 141.158 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Rànquing de municipis

Amb l’objectiu de reconéixer el treball realitzat i motivar als equips municipals, tots els mesos s’elabora un rànquing dels municipis que tenen la qualificació de ‘excel·lència’ en l’atenció a la dependència.

Per a la seua realització es tenen en compte els següents paràmetres: que els serveis municipals registren i graven les sol·licituds en l’aplicació corresponent en el mateix mes que han sigut presentades; que els informes socials i valoracions estiguen elaborats dins dels tres mesos següents a la presentació de la sol·licitud, com a marca la normativa, i que tinguen un percentatge d’execució superior al 95%.

Així mateix, es realitza el llistat dels municipis atenent intervals de nombre d’habitants.

Així, en el rànquing corresponent a març, dels municipis de menys de 10.000 habitants els que tenen un 100% d’execució són Forcall, de la província de Castelló, i Bocairent i Yátova a la província de València. Els segueixen entre un 96,12 i un 99,39% d’execució: Benejúzar, San Fulgencio, Formentera del Segura i San Isidro a Alacant; Alborache, Tous, Agullent, Benimodo, Montserrat i Aielo de Malferit a la província de València; i a la província de Castelló el municipi de Vilafamés.

Entre els municipis de 10.000 a 20.000 habitants, destaca Rojals amb un 99,34%, i li segueixen Teulada, Monòver i la Nucia a la província d’Alacant; Benicàssim a Castelló; i Benifaió, Benetússer, Alginet, Silla i Massamagrell, a la província de València, tots ells amb un grau d’execució d’entre un 96 i un 97 per cent.

Respecte als municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants, destaca la Vall d’Uixó a Castelló amb un 98,02% d’execució, seguit d’Altea i Petrer, a la província d’Alacant, amb un 97,98 i 97,51 per cent, respectivament. Respecte a la província de València, Bétera i Aldaia compten amb un nivell d’execució del 96,65 i 96,24% i, a Castelló, Onda se situa amb un 95,53%.

Entre els municipis de més de 50.000 habitants, lideren el llistat d’execució les localitats d’Orihuela i Torrevieja a Alacant, i Castelló de la Plana, tots ells amb més del 94% d’execució.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací