La Diputació defensa a Onda el cooperativisme com a factor transformador del territori

566

Actualitat Diària

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat el paper del cooperativisme en el desenvolupament dels municipis castellonencs en la commemoració, aquest 14 de febrer, del centenari de la Cooperativa de la Verge de l’Esperança d’Onda.

Martí, que ha assistit a l’acte institucional del costat del cap del Consell, Ximo Puig, ha manifestat que «bona part del gran canvi social i econòmic que ha experimentat la nostra terra en l’últim segle li’l devem, en gran part, a les cooperatives locals, que des sempre han defensat l’economia agrícola i han apostat per portar a terme els somnis i les idees de moltes generacions a través de les caixes rurals». «I la millor prova la tenim en el fort arrelament que té a tots els pobles, com ací a Onda, on compta amb més de 6.000 socis».

Durant la celebració del centenari, el president José Martí ha participat en l’homenatge als distints presidents que han encapçalat la cooperativa en els últims 100 anys fent l’entrega d’un plat de ceràmica feta i pintada de forma artesanal a José María Arnau, qui va presidir l’entitat durant 38 anys, del 1940 al 1978.

En la part més personal, Martí ha agraït «de tot cor» que la cooperativa d’Onda s’implique també en la transformació dels pobles menuts que rodegen la localitat, com és el cas de Suera, que gràcies a la Caixa Rural ondera disposa de serveis bancaris.

A banda de l’homenatge personal a expresidents i socis, la Cooperativa també ha estrenat un vídeo commemoratiu de l’efemèride i ha presentat un retaule ceràmic per a recordar aquest centenari.

En l’acte, José Martí ha compartit presència amb l’alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester, el president de la cooperativa, Salvador Calzada, i el director de l’entitat, Raül Ballester.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací