La Diputació de Castelló estudia una pòlissa de crèdit de 15 milions per a garantir la seua liquiditat

484

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló estudia l’aprovació d’una pòlissa de crèdit d’uns 15 milions d’euros per a poder dotar de liquiditat a la institució provincial i poder fer front així, amb totes les garanties, tant a les seues obligacions ordinàries com a les actuacions extraordinàries que es duran a terme per a lluitar contra les conseqüències de l’actual emergència sanitària pel coronavirus.

El president de la Diputació Provincial, José Martí, ha explicat que el responsable d’Hisenda, Santiago Agustí, ja està treballant amb els tècnics de les àrees d’Intervenció i Tresoreria de la institució per a articular aquesta operació econòmica.

Martí ha destacat que la Diputació Provincial ha fet durant les últimes setmanes un important esforç per dotar de liquiditat econòmica als 135 municipis de Castelló, ja que en pocs dies els ajuntaments han rebut una nova bestreta sobre la recaptació i el Fons de Cooperació Municipal i en breu rebran les transferències de despesa corrent del Pla Provincial d’Obres i Serveis. “Estem parlant de més de 23 milions d’euros que els ajuntaments podran invertir a reactivar l’economia i reforçar els serveis públics”, ha subratllat el president.

A aquestes iniciatives s’uneix el reforç dels serveis socials de la institució provincial o la inversió de més de 200.000 euros en la compra de material de protecció sanitària per a tots els ajuntaments, una mesura que es pretén continuar impulsant durant els pròxims mesos.

Per tal motiu, des de l’equip de govern es treballa ja a sol·licitar una pòlissa de crèdit que “ens done la màxima tranquil·litat per a afrontar tant el pagament a proveïdors i altres despeses ordinàries, com aquells derivats de l’emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus en els pròxims mesos”, segons assenyala Santiago Agustí.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací