La Diputació de Castelló es reuneix amb l’EPSAR per a coordinar millores en el proveïment d’aigua en la província

El balanç d'activitat de les instal·lacions de depuració durant 2017 dóna bona mostra del bon funcionament d'aquestes instal·lacions

1186

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló ha acollit avui la reunió de la comissió de seguiment de la col·laboració que manté amb l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) de la Generalitat per a executar infraestructures de sanejament i depuració, i garantir així el millor proveïment d’aigua en els municipis de la província.

El diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha explicat en concloure la trobada que “treballem de forma coordinada amb tal d’assegurar l’accés a un aigua de qualitat a tots els castellonencs. És imprescindible que les administracions trobem en les necessitats dels nostres veïns el millor espai d’enteniment per a, des d’una lleial col·laboració, respondre a les seues demandes i ajudar-los a guanyar en qualitat de vida”.

En aquest sentit, el Juan Bautista Juan ha posat l’accent que “la col·laboració que mantenim amb Generalitat en aquest tema permet reforçar el ja de per si ambiciós programa de sanejament, proveïment i distribució d’aigües impulsat des de la Diputació perquè l’aigua es convertisca en un dret per a tots els castellonencs, independentment del seu lloc de residència”.

Balanç de 2017 en 93 municipis

El balanç d’activitat de les instal·lacions de depuració durant 2017 dóna bona mostra del bon funcionament d’aquestes instal·lacions a favor dels municipis. Així, 93 nuclis de població menors de 5.000 habitants es van beneficiar del complet tractament de les seues aigües residuals que van ser retornades als llits receptors en condicions adequades amb el consegüent benefici mediambiental per a la província. Va suposar donar servei a més de 72.500 habitants i depurar un cabal total de 6,080,000 litres.

Conseqüència d’aquesta depuració es van produir 4.700 tones de fang amb una qualitats agronómicas excepcionals i que es van aplicar al 100% en agricultura com a fertilitzant en més de 1248 hectàrees.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací