Actualitat Diària

La Diputació de Castelló aposta per la internacionalització del turisme provincial amb accions a diferents països

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló continuarà internacionalitzant el turisme provincial el pròxim mes de març amb una intensa participació en fires especialitzades com són la Fiets & Wandelbeurs Utrecht la ITB de Berlín i la MITT de Moscou. A més, el Govern Provincial complementarà aqueixa estratègia promocional amb una intensiva actuació en els mercats de proximitat que li portarà a realitzar actuacions promocionals en les festes de la Magdalena, la Expo Sport Outdoor de Barcelona, la fira SEVATUR de Sant Sebastià, MEDSEA d’Alacant, en el campionat del món de patinatge a Orpesa i en la III Fira Natural de Castelló.

En total, nou actuacions programades per a seguir consolidant el bon comportament turístic provincial. Així ho ha explicat el vicepresident de la Diputació i diputat de Turisme, Andrés Martínez, qui ha assegurat que “anem allà on ens reclamen els empresaris i els municipis per ser considerats aquests mercats i tipus de turisme prioritaris per a seguir generant oportunitats en el turisme de la província.

Així, comptarem amb la participació d’empreses de la província en el cas d’Holanda, també en la fira de Barcelona i Alacant, i amb municipis que es desplaçaran a Sant Sebastià”. A més, Martínez ha assegurat que “volem atraure al màxim de turistes a les festes de la Magdalena, reconegudes com a Festes d’Interès Turístic Internacional, així com per a les dates de Setmana Santa i el pont de maig. Estem treballant pensant en totes aqueixes oportunitats per a seguir sumant turistes i bons resultats als ja de per si mateix bones dades turístiques amb els quals tanquem 2017”.

Internacional, esportiu i de qualitat

Quant al perfil de les fires, del 2 al 4 març tindrà lloc a Holanda la FIETS & WANDELBEURS de Utrecht. Es tracta d’una fira especialitzada en Ciclisme i Senderisme. Del 7 a l’11 març la Diputació participarà a Alemanya en la I.T.B. de Berlín, una fira professional i de públic. Els dies 9 i 10 de març estarà amb ExpoSport Outdoor de Barcelona, fira de l’esport associada a la Marató de Barcelona, amb standpropi amb presència d’empreses de Castelló. Del 9 a l’11 de març, participarà en SEVATURSant Sebastià, fira de públic amb presència de municipis de la província. Del 13 al 15 de març tindrà lloc la MITT de Moscou, fira professional i de públic.

Del 16 al 18 de març MEDSEAAlacant, la fira especialitzada en Turisme de Bussege, amb stand propi i presència d’empreses del sector. Els dies 17 i 18 març promocionarà la província entre els equips participants en la prova del campionat mundial de patinatge roller WORLD INLINE CUPd’Orpesa, i els dies 23 i 24 març en la tercera edició de la Fira Natural Castelló.

Aquest treball promocional de la Diputació, de la mà d’empresaris turístics i municipis de la província es dirigeix a consolidar el bon comportament que el turisme castellonenc està registrant, amb un increment al tancament de 2017 del 6,87% dels turistes, un total d’1.866.432. El comportament de les pernoctaciones també va ser positiu amb un increment del 7,93% més, suposant en xifra absoluta un total de 8.153.036. Els viatgers nacionals van presentar una variació interanual acumulada del 6,33%i del 7,62% en els seus pernoctaciones, i els viatgers procedents d’altres països van augmentar un 9,13% i els seus pernoctacionesun 8,73%.