La Comunitat Valenciana supera en el primer semestre de 2021 les inversions rebudes en tot 2020

487

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana ha rebut inversions en el primer semestre de l’any per valor de 397 milions d’euros, enfront dels 58 milions d’euros del mateix període de l’any anterior, segons dades oferides per la Secretaria d’Estat de Comerç.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha destacat que les “dades d’inversió de 2021 superen ja en el primer semestre les inversions de tot l’any 2020”.

“Són dades molt positives ja que hem recuperat taxes de creixement en un context global, marcat per la pandèmia del coronavirus que en l’àmbit de la inversió estrangera directa ha generat fortes reculades generalitzades”, ha indicat.

En el primer semestre de l’any, la Comunitat Valenciana és la tercera Comunitat Autònoma que més inversió rep, només superada per Madrid i Catalunya.

Quant a l’origen de la inversió i els sectors d’activitat, en el primer semestre destaquen les inversions procedents d’Itàlia, amb 176 milions d’euros i un fort pes de Fabricació de productes ceràmics refractaris i Indústria química. Li segueix França, amb 101 milions d’euros del sector de Fabricació de carrosseries i els Estats Units, amb 62,5 milions d’euros dels sectors d’I+D i Activitats de medicina especialitzada.

Iniciatives d’inversió ateses

El conseller d’Economia Sostenible ha oferit a més dades de gestió en l’àmbit de l’atracció d’inversions referides al període gener-agost de 2021.

“Des del Valencian Investment Desk s’han atés un total de 70 iniciatives d’inversió, un 32% més que en el mateix període de l’any anterior, una xifra que denota l’interés que desperta el nostre territori per al desenvolupament de projectes empresarials”, ha indicat Climent.

Així mateix, en aquest moment es continuen fent gestions de 8 projectes d’inversió dels quals dues es van iniciar en 2019 i 6 en 2020.

Climent ha destacat la labor realitzada pel Valencian Investment Desk on “s’ofereix un gran servei a les empreses, amb l’aportació de tota la informació que precisen per a facilitar la presa de decisions i amb un seguiment constant i personalitzat, tal com exigeix aquest tipus de projectes”.

Respecte als països de procedència de les potencials inversions ateses en 2021 destaquen la Xina, amb 9 projectes, Alemanya amb 6, seguits pels Estats Units i l’Argentina, amb 5 i el Regne Unit amb 4 iniciatives d’inversió.

A més, s’han atés 5 iniciatives d’inversió d’empreses espanyoles d’altres regions que volen obrir filials en algun altre punt de la geografia espanyola i veuen en la Comunitat Valenciana un lloc atractiu on invertir i situar-se.

Quant als sectors, tal com ve succeint en els últims exercicis, un 28,5% dels projectes pertanyen al sector TIC (principalment consultoria, però també empreses tecnològiques dirigides a la indústria), seguit per sector agroalimentari, amb un 11%, automoció i logística amb un 8’6%, seguit de biotech, químic-cosmètic i construcció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací