La Comunitat Valenciana se prepara para afrontar una de las campañas de incendios “más difíciles de la historia”

740

No serà un estiu qualsevol el de 2020. Serà sec, calorós i això repercutirà en el tema dels incendis. Tot motivat pel coronavirus. Aquest dimarts la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en una roda de premsa per videoconferència en la qual ha detallat el Pla contra Incendis Forestals de la Generalitat previst per a aquest estiu de 2020. Ha sigut qualificada com una de les campanyes d’incendis “més difícils de la història”.

Actualitat Diària

A poc a poc la calor comença a deixar-se notar, i cada vegada més. La Comunitat Valenciana es prepara per a afrontar un estiu sec i una de les campanyes d’incendis forestals “més difícils” de la història per tres motius fonamentals segons s’ha anunciat per per a de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo: la *Covid-19, la previsió d’un estiu sec i el creixement notable de la vegetació davant una primavera molt plujosa.

Així ho ha posat de manifest aquest dimarts en una roda de premsa per videoconferència en la qual ha detallat el Pla contra Incendis Forestals de la Generalitat previst per a aquest estiu 2020.”Enguany ens enfrontem a una de les campanyes d’incendis més difícils de la història”, ha començat Bravo la roda de premsa, i ha al·ludit en primer lloc a la incidència del *Covid-19, que obliga a la Generalitat a prendre mesures extraordinàries per al personal d’Emergències.

Així mateix, la consellera ha afirmat que en aquesta campanya els efectius s’enfronten a un creixement notable de la vegetació en haver passat la primavera més plujosa dels últims 50 anys i a la previsió d’afrontar un estiu molt sec i de temperatures molt altes com a conseqüència del canvi climàtic.

Davant aquesta situació, des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s’ha fet un “esforç” en la posada en marxa de recursos perquè aquest estiu, ha insistit la consellera, “serà singular”. Preguntada en aquest punt per si hi ha variació respecte a 2019 quant a mitjans i pressupost destinat, Bravo ha indicat que els recursos personals “són els mateixos”, igual que el pressupost, que és “similar” i ronda els 80 milions d’euros.

En total, la Generalitat coordinarà a més d’un miler de professionals altament especialitzats en el moment en el qual es declare un incendi.

L’Agència d’Emergències té preparat un dispositiu permanent de 432 persones entre mitjans terrestres i aeris i, a ells, se sumen els mitjans de prevenció de la Conselleria d’Agricultura així com els efectius dels tres Consorcis Provincials de Bombers, l’UME, la Guàrdia Civil, la Policia Local i la Policia de la Generalitat, ha especificat.

Així mateix, es disposarà de nou avions i altres nou helicòpters repartits en aeròdroms i bases. Com a novetat, aquesta campanya inclou la posada en funcionament d’una nova Unitat de Comunicació Avançada *Satcom-2, “tecnologia que dona solució als problemes de falta de comunicació que hi havia en les zones d’interior. Gràcies a aquesta unitat podem ampliar la xarxa de comunicació a qualsevol punt del territori”, ha destacat Bravo. A més, aquest sistema permetrà enviar imatges d’incendis captades en temps real.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací