La Comunitat Valenciana es manté com la tercera autonomia més exportadora al gener-octubre

379

Actualitat Diària

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 23232,1 milions d’euros en el període gener – octubre de 2020, la qual cosa representa un descens del 10,5% respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d’Estat de Comerç.

Aquest descens de les exportacions es produeix en un context generalitzat de descens de la resta de Comunitats Autònomes, amb una mitjana a nivell estatal del 11,9%.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que “alguns sectors mantenen la tendència iniciada el mes de setembre amb increments mensuals en les seves dades d’exportació”.

Sectors com a alimentació, productes ceràmics o pigments i esmalts mantenen ascensos en les seves dades corresponents al mes d’octubre. Alimentació registra un ascens del 21% (cítrics creix un 34%), productes ceràmics un 12,7% i pigments un 5,5%.

Dades gener – octubre

La Comunitat Valenciana es manté com la tercera comunitat autònoma més exportadora durant els deu primers mesos de l’any, amb el 11,9% de les exportacions espanyoles.

Respecte als sectors, les exportacions de productes agroalimentaris mantenen la tendència a l’alça que vénen mostrant durant tot 2020 amb un ascens del 10,5%. Destaquen els cítrics, amb un ascens del 19,4% respecte al mateix període de l’any anterior.

La resta d’agrupacions sectorials registra descensos en aquest període. El sector d’automoció, amb un 19,5% de les exportacions manté un descens del 24,8% respecte al mateix període de l’any anterior. Els productes químics descendeixen un 12,1%, les semimanufacturas no químiques descendeixen un 1,5%.

Els béns d’equip i les manufactures de consum registren descensos del 12,1% i 19,9% respectivament.

En analitzar les dades d’exportació per províncies, València exporta producte per valor de 13.044,6 milions d’euros, amb un descens del 13,1%, Castelló exporta per valor de 5962,9 milions d’euros, amb un descens del 7,7% i Alacant registra exportacions valorades en 4224,6 milions d’euros, amb un descens del 5,9%.

Per destinacions, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE al gener-octubre de 2020 han concentrat el 57,9% del total i han registrat un descens del 3,5% respecte al mateix període de l’any anterior. En el cas de les vendes a la zona euro (49,8% del total), van decréixer un 4,1%, mentre que les destinades a la resta d’Europa (12,2% del total), van disminuir un 20,6%.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Amèrica han descendit un 18,6%, – un 11,2% a Amèrica del Nord i un 31,1% a Amèrica Llatina-. Amb destinació a Àsia, les exportacions valencianes han experimentat un descens del 16,3%, mentre el descens de les exportacions a Àfrica es xifra en un 16,3%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací