La Comunitat Valenciana crea un Comité de Pacients per a fomentar la participació

298

El mandat és per quatre anys i la seua funció principal és contribuir a la millora del sistema valencià de salut

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana ha nomenat un Comité de Pacients de caràcter consultiu per a fomentar la participació en el Sistema Valencià de Salut de la ciutadania, organitzada a través de federacions, associacions o entitats de pacients i familiars. La seua creació es dona a conéixer amb la commemoració, com cada 18 d’abril, del Dia Europeu dels Drets dels Pacients.

El Comité, segons ha publicat el Diari Oficial, està constituït per una secretaria i 24 vocalies, d’entre les que s’elegeix la Presidència i Vicepresidència. La meitat de les vocalies correspon a els/les pacients.

D’aquesta manera, i en virtut del procediment telemàtic de votació previst en la normativa, ocupen 12 vocalies del Comité sengles representants de la Federació d’Alzheimer de la Comunitat Valenciana, Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder), Federació de Diabetis de la Comunitat Valenciana, Fundació Activa Espina Bífida de la Comunitat Valenciana (Faeb-CV), Federació Salut Mental de la Comunitat Valenciana i l’Associació Miastenia Espanya (ESTIMES), Associació Ciutadana d’Alacant pel VIH (Acavih).

Així mateix, estan representades l‘Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (Acecova), Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia (Avafi), Associació Valenciana de Pacients Anticoagulats (AVAC), Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana i l’Associació Mares Pares Xiquets Càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion).

El procés d’elecció d’aquestes vocalies ha combinat, d’un costat, una baremació dels mèrits de les associacions o federacions candidates (en virtut del seu grau de representativitat o del grup de patologies representades, entre altres criteris) i, d’un altre, una votació telemàtica. El primer procediment ha sigut a càrrec de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, mentre que el segon ha quedat en mans de les pròpies entitats.

El mandat dels membres del Comité és per quatre anys i la seua funció principal és aportar la seua perspectiva de salut per a, en última instància, col·laborar en la millora del Sistema Valencià de Salut.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací