La Comunitat Valenciana aconseguix reduir més d’un 97% els contagis en 2021

510

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana ha aconseguit reduir més d’un 97% els contagis des que va començar l’any. Al gener es van notificar un total de 161.661 casos de coronavirus, la qual cosa suposa una mitjana de 5.214 persones al dia. Aquesta xifra ha caigut un 97% el mes de maig, quan es van registrar 4.114 casos, la qual cosa equival a 132 contagis diaris.

Així mateix, en disminuir els contagis també s’ha reduït el nombre de persones mortes. En concret, s’ha registrat un 93% menys de defuncions el mes de maig respecte a gener d’enguany. Al gener es van registrar en la Comunitat Valenciana 1.827 decessos per coronavirus, i el mes de maig 119.

Les xifres registrades al gener es van reduir a més de la meitat durant el mes de febrer, passant a 68.639 casos registrats, amb una mitjana de 2.451 contagis al dia. No obstant això, el nombre de persones mortes va augmentar respecte al mes anterior, i d’aquesta manera es van comptabilitzar un total de 1.894 persones.

La recuperació es va disparar en els mesos de març i abril, baixant dràsticament tant els contagis com les defuncions. Al març es van declarar 6.904 casos (un 90% menys que el mes anterior) i 459 persones mortes (75,7% menys que al febrer). A l’abril, per part seva, es van registrar 4.968 casos i 160 defuncions (un 65% menys respecte al mes anterior).

“Són unes xifres esperançadores que són el fruit del treball comú entre l’administració i els ciutadans que, amb el seu esforç, han permès mantenir baix control al virus”, ha apuntat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. “Aquestes dades ens permetran, a partir d’ara, reprendre a poc a poc tot el que la pandèmia ens ha robat”, ha assegurat la consellera

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací