La Comunitat aconsegueix un increment del 3.7% en la seva oferta d’allotjament turístic

481

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana posa un any més a la disposició del sector turístic l’anuari ‘Oferta Turística Municipal i Comarcal de la Comunitat Valenciana 2020’, com a resultat de l’explotació estadística del Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Aquest informe estarà a la disposició de totes les persones interessades a partir d’aquest dimarts, 16 de febrer, en la pàgina web de Turisme consultar aquí, en l’apartat de ‘Estadístiques de Turisme‘.

El nou anuari posa en relleu com en 2020 la Covid-19 ha impactat especialment en el sector turístic i que, malgrat això, s’ha creat nova oferta turística. A 31 de desembre de 2020, la Comunitat Valenciana comptava amb una oferta de 648.761 places d’allotjament turístic, un 3,7% més que en 2019.

Malgrat les circumstàncies actuals de pandèmia sanitària, destaca novament l’evolució de creixement de places en apartaments i habitatges turístics, així com en càmpings (3,4%),que ha resistit millor a l’enfonsament de la demanda i, en el conjunt de l’allotjament d’interior (5,4%).

Les places en apartaments pugen un 4,8%

L’oferta de places en apartaments i habitatges de lloguer, que ascendeix a 418.846, acumula sis anys de destacat creixement, xifrant-se l’increment en 2020 en el 4,8% interanual.

Benidorm és el primer destí en nombre de places i creix en 2020 un 3,8% respecte a l’any anterior; la ciutat de València, després de l’intens increment d’anys anteriors, decreix lleugerament per segon any consecutiu, mentre que Xàbia, amb un increment interanual del 7%, ocupa la segona posició.

Places en oferta hotelera i extrahotelera

L’informe anual de l’oferta turística també mostra que l’oferta de places en establiments hotelers (hotels, hostals, pensions i albergs de ciutat), estimada en 143.924 places en la Comunitat, creix un 0,8% interanual.

Així mateix, cal assenyalar que l’oferta de places en hotels de 4 i 5 estrelles, que és majoritària, amb un 52,3% del total, s’incrementa un 3,7%.

De l’anuari també pot destacar-se que l’oferta de càmpings, amb 74.174 places, creix un 3,4%, després de dos anys d’estabilitat, mentre que la modalitat d’allotjament rural, amb una oferta de 11.817 places distribuïda en cases rurals i albergs, ha crescut un 1,6%.

Les agències, les més afectades per la crisi

Del citat anuari es desprèn que la intermediació turística s’ha vist més afectada per la Covid-19. Així, a 31 de desembre funcionaven 1.312 agències de viatges, un 1,4% menys que en 2019, les cases centrals que representen el 72% han decrescut un 3%, mentre que les sucursals s’han incrementat. El descens afecta a la província d’Alacant, especialment a Benidorm, i dins de la província de València, a la capital valenciana.

Més oferta de restauració i de turisme actiu

Quant a l’oferta d’establiments de restauració, l’informe anual elaborat per Turisme Comunitat Valenciana reflecteix que l’oferta, estimada en 14.921 establiments, ha crescut lleugerament (0,7%) respecte a l’any anterior, un 20% en el cas dels restaurants de primera categoria.

Finalment, cal destacar que l’oferta d’empreses de turisme actiu, que ja suma 472, contínua en expansió amb un increment interanual del 12,9%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací