La Comissió de Bon Govern del divendres tiba encara més la relació entre Compromís i el PSOE a Castelló

921

Brancal es defensarà amb arguments ‘jurídics’ i l’alcaldessa insisteix que el que val és l’informe municipal 
La comissió de bon Govern del divendres tiba àdhuc més les relacions entre PSOE i Compromís, que governen en l’Ajuntament de Castelló. *Brancal ja no parla dels suports del grup Socialista, però si desafia als seus socis de Govern i avisa, es defensarà en la comissió, possiblement amb un informe jurídic. L’alcaldessa afirma que no té por a res ni a ningú, reconeix el dret a defensar-se de la vice alcaldessa, però el que val, és l’informe de la secretària municipal.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària
Les relacions entre el Grup Municipal Socialista i Compromís, que conformen el Govern de l’Ajuntament de Castelló són cada vegada més tibants, i malgrat les bones paraules, els gestos són inequívocs.
Aquest matí, la vice alcaldessa compareixia en roda de premsa per a parlar de la guia d’Associacions de Dones. I, com era d’esperar, se li va preguntar per la seua compareixença divendres que ve, 7 de desembre, en la Comissió de Bon Govern que ara presideix el seu company de Compromís, Ignasi Garcia.
La vice alcaldessa es va mostrar tranquil·la però desafiant. El divendres, va dir, compareixerà, aportarà la documentació que considera oportuna “en paper, ací no hi haurà sobres”, va dir de forma provocativa, i es defensarà. Est és el resum de l’estira-i-arronsa que va mantenir amb els mitjans de comunicació que van intentar, per activa i per passiva, conèixer més i més de com serà aqueixa declaració, que tipus de documents va a aportar, i si estima que seran suficients.
Brancal va afirmar que arribarà, declararà, exposarà els documents i es marxarà. No va ocultar, encara que tampoc ho va confirmar, que entre els papers que pensa presentar es trobe un dictamen jurídic elaborat fora de l’Ajuntament. Açò si, es va mostrar sorpresa que els mitjans de comunicació li demanaren que compareguera després davant ells.
Tampoc va aclarir el que ja indicava el seu company de Compromís, Ignasi García, quan va convocar la Comissió, açò és, que serà solament una Comissió de Compareixença i no per a votar si s’aplica el Codi de Bon Govern. I és que la intenció de Compromís passa per portar a la pràctica el que no pot fer en la teoria: crear una comissió d’informació.
Açò és el que en el seu moment havia proposat Ali Brancal en la Comissió de Bon Govern del passat 22 de novembre. Solament que en aquell moment, el PP va posar en dubte la validesa jurídica d’aqueixa proposta i va advertir que votar a favor podria comportar la comissió d’un delicte de prevaricació. Tots els grups, inclòs Compromçís, van votar en contra de la proposta de Brancal.
No obstant açò, alguna cosa així és el que es va a dur a terme, ja que el que persegueix Compromís, és que els diferents grups puguen tenir ‘un temps d’estudi’ de la documentació que aporte Ali Brancal… i si ho aconsegueix, la Comissió es donaria un temps i hauria de tornar a convocar-se, sense data de moment.
Una vegada escoltada a la vice alcaldessa, els periodistes van córrer, com van poder, per a assistir a la convocatòria que havia realitzat l’alcaldessa, Amparo Marco, que assistia a l’obertura de l’avinguda Enrique Gimeno.
I com és normal, també ací, els mitjans de comunicació van preguntar a Amparo Marco.
La versió de l’alcaldessa manté la posició del seu grup, quant al respecte i el compliment de les directrius de l’informe elaborat per la secretària municipal.
Marco considera que la vice alcaldessa té tot el dret a defensar-se amb l’aportació dels informes o la documentació que considere necessari.
Entén que, com en qualsevol altre procés municipal, cal obrir un període d’informació en el qual les parts tenen dret a pronunciar-se, i açò, va dir, és l’ella, entén que ha de respectar-se.
Quant a si la vice alcaldessa pot presentar un informe jurídic extern, va indicar que no té coneixement del que vaja a passar. Va afirmar també, que no pot pronunciar-se com a alcaldessa, fins que no es pronuncie la Comissió, que haurà d’elevar un dictamen al ple de l’Ajuntament.
I ací si que arribe a comentar-ho. Farà cas a l’informe de la secretària que és la màxima autoritat jurídica del ple i de l’Ajuntament.
Tampoc es va pronunciar sobre si la comissió del divendres tindrà o no l’obligació de realitzar ja un dictamen per a l’aplicació el Codi de Bon Govern, l’alcaldessa no va dir molt: “preguntar-li-ho a qui presideix la comissió. Jo no he vist la convocatòria.
Amb tot açò, a preguntes dels periodistes”, Marco va tornar a reiterar que si açò haguera ocorregut en el seu grup polític, no hi hauria hagut dubtes.. però aqueixes són les formes de procedir del grup Socialista i de Compromís.
I preguntada si no tenia por a una ruptura amb Compromís que posara en joc el govern de la ciutat, va afirmar taxativa: “jo no li tinc por a ningú ni a res”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací