La CHJ garanteix les demandes de reg per a aquest estiu degut a la “bona situació” de les reserves

271

Com en anys anteriors, la Confederació durà a terme un seguiment rigorós de la situació puix que poguera derivar-se la necessitat d’adoptar mesures

Actualitat Diària

La bona situació general de les reserves emmagatzemades permetrà atendre amb garanties les demandes de la campanya de regs per a aquest estiu. Malgrat això, els usuaris estan compromesos amb continuar fent un ús racional i eficient de l’aigua, davant la falta de precipitacions, segons es va informar en les Comissions de Desembassament de primavera de la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ).

Els indicadors de sequera presenten tendències a la baixa, encara que, en línies generals es manté una situació de normalitat, excepte en el sistema Palància-Les Valls, en situació de sequera prolongada.

​Cal recordar que s’han reunit les dotze seccions de la Comissió de Desembassament corresponents a la primavera del present any hidrològic, en les quals s’ha analitzat l’evolució i situació actual dels recursos embassats disponibles.

La Confederació recalca i agraeix el fet que els usuaris, conscients que, en cas de persistir l’absència de precipitacions, la situació podria complicar-se, han mostrat la seua bona disposició a continuar fent un ús racional i eficient dels recursos hídrics disponibles, en un prisma d’estalvi de cara als pròxims mesos i a l’any pròxim.

Com en anys precedents, la Confederació durà a terme un seguiment rigorós de la situació puix que poguera derivar-se la necessitat d’adoptar mesures, en funció de l’evolució de les circumstàncies meteorològiques, per al que es convocarien noves sessions de la Comissió de Desembassament.

A nivell global

La situació hidrològica, amb tot l’indicat, dona lloc a un lleuger empitjorament, a nivell global, dels indicadors tant de sequera prolongada (meteorològica, associada a les precipitacions de l’últim any) com d’escassetat (relacionats amb l’atenció de les demandes), d’acord amb el Pla Especial de Sequera. Quant a la sequera prolongada, tots els sistemes d’explotació estan en l’escenari de normalitat a excepció del Palància-Les Valls, que ha entrat en aquesta situació durant el mes de març passat. 

Quant als indicadors d’escassetat, tots els sistemes segueixen en un escenari de normalitat, encara que amb tendències a la baixa a causa de l’excepcional falta de precipitacions dels últims mesos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací