La CEV pronostica un creixement alentit de l’economia valenciana en 2020, entorn d’un 1,8%

638

Actualitat Diària

UBE Corporation Europe és una de les quatre noves empreses que s’incorporen enguany a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). Al costat de la japonesa amb seu a Castelló també se sumen als projectes de l’organització l’Associació Empresarial de Polígons Ribaroja A3, Eco3 Multimèdia i RedBOND Composites, com han aprovat els membres del comité executiu en la seua primera reunió de l’any, celebrada a Alacant aquest dijous.

Conjuntura i perspectives econòmiques

Durant la reunió, el director d’Economia i Anàlisi de la CEV, Ricardo Miralles, ha traslladat als membres del comité les notes de conjuntura i perspectives econòmiques que confirmen l’alentiment, cada vegada més pronunciada, de l’economia global, que ha passat del 3,6% en 2018 al 3,0% en 2019, i la desacceleració de l’economia espanyola que va créixer en el tercer trimestre de l’any passat un 1,9%.

Mancant la primera estimació de la Comptabilitat Regional d’Espanya, les dades i les previsions apunten al fet que el creixement de la Comunitat Valenciana en 2019 es va tancar entorn del 2%. Un creixement similar al de la mitjana espanyola, però per damunt de la mitjana de les economies avançades (1,7%) i sensiblement superior al de la mitjana de la Unió Europea (1,4%).

De confirmar-se avanç aquest avanç, significaria que l’economia valenciana s’hauria desaccelerat en 2019 en menor mesura que la mitjana nacional. Al seu torn, això significaria que l’any passat s’hauria reduït en algunes dècimes la bretxa de creixement acumulada en els últims anys entre la Comunitat Valenciana i la mitjana d’Espanya.

Aquest creixement, més sòlid i sostenible que en etapes anteriors, ha possibilitat la generació d’ocupació i la baixada de l’atur en les tres províncies, i a taxes superiors a les de la mitjana nacional.

Perspectives de cara a 2020

Amb les dades damunt de la taula, la CEV preveu un alentiment en la creació d’ocupació i en el creixement del PIB. L’organització empresarial valenciana si és optimista amb el creixement de les exportacions des de la Comunitat, així com amb l’estabilització de les importacions, la qual cosa deixarà un millor saldo comercial amb la millora de la taxa de cobertura.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací